Resident Evil: Retribution - jó is, meg nem is

Az Egyesült Államokban az elmúlt hét legnézettebb filmje volt a Resident Evil: Retribution, azonban az ötödik epizód még így is a második legrosszabb rajtot vette a Resident Evil alapján készült mozifilmek között. Globális szinten vélhetően jobban teljesít majd a legújabb felvonás.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#32
#25: Örülök hogy Magyarországon még mindig az agyhalott idióták próbálnak okoskodni.Látom olyan mélyen utálod a RE filmeket hogy még hazudni is képes vagy csak hogy igazad legyen.A zombiknak semmilyen robbanást sem kellett túlélniük csak a beömlő víz tömegét(ami mivel rohadtul nem lélegzik egyik sem,sokat nem oszt)a szörnyike alá viszont Alice odavágott egy csokor gránátot(lehet hogy csukott szemmel nézted a jelenetet azért nem vágod)Chris és Claire hollétéről kb. 3x volt szó a filmben de úgy látszik nem csak a szemeddel a hallásoddal is gondok vannak.Egyébként nem láttam a neved sem a játékok sem a filmek stáblistáján tehát nem hiszem hogy Te lennél az aki megmondja hogy minek,milyen módon kell hatnia,vagy Kinek mit kellene csinálnia.
(ráadásul röhejesnek tatom a hasonlatodat a RE4-hez,mivel pont ott fejezték be a "survival horror" műfajt)Én igen szerencsésnek találom hogy a filmek nem követik az évről-évre egyre szarabb játékok történetét.Leon kiejtésével kapcsolatban javaslom az angol nyelvkönyvet és nem a szinkront.Az hogy az élőholtak gyorsabbak mint voltak csak előny mert az első két részből ismert 20cm/perc sebességgel haladó zombiknak annyi esélye lenne a Leon team ellen mint hópihének a pokolban.(ráadásul rohadtul unalmasak is)
#31
#30: Aztán a 21. rész elején rájön, hogy mégsem álmodta és Weskert ötödszörre is újraélesztik.
#30
Kb. a 20 rész végén Alice felébred, és rájön hogy mindent csak álmodott. Így lesz Happy and a story vége.
#29
Hát nem tudom én akár mennyit is ajánlanának érte , ha látnám hogy mit akarnak a címmel csinálni tuti nem adnám rá a jogokat. Szerintem egy ilyen címnek tisztának kéne lennie és nem kéne, kellett volna bemocskolni ilyen szennyel.
#28
#26: Így van :) Addig ütném őket amíg be nem sz@rnak.
Egyébként tényleg kellenek jogok film készítéséhez. Valószínűleg nagy pénzt ajánlottak a Capcomnak, vagy ilyesmi.
#27
3D látvány miatt érdemes megnézni. Történetet ne keressünk. Sok játék szereplőt behoztak. Jill Valentine és Alice harcának végkimenetelét előre ki lehet találni, ha játszottatok a RE5 játékkal.
#26
Na ezaz az előző még úgy ahogy elment,de ennél már olyan sok dolog van amit az embert irritálja hogy már nem tud csöndben lenni és legszívesebben kinyírná a film készítőit. Amúgy a játék készitőinek kellett egy fajta beleegyezés hogy a film átvehessen dolgokat a játékból nem igaz? Na itt lenne az a kérdésem hogy egy ilyenre hogy adhattak jogot?
#25
Végignéztem. Nos, a véleményem:
0% hasonlóságot vélek felfedezni a film és játék között. Na jó, talán 3-4% a szereplők miatt, de csak a neveik miatt.
Nem tudom, mi volt ebben a részben a "megtorlás", de mindegy. Szerintem ez a rész a szánalom teteje... Komolyan, ki az az Alice? Minek kellett betenni a filmbe olyan főszereplőt, aki nem is szerepel a RE történelmében? Már az 1. részben is rüheltem, utálom hogy mindenki meghal csak ő nem. Meg mi az, hogy egy gép foglalja el a világot? Ez érthetetlen... Weskernek kéne a főgonosznak lennie, aki a messzi háttérből irányítja a szálakat, nem pedig segítséget kérni Alicetől, hogy mentse meg a seggüket. Meg az egész film egy helyszínen játszódott, ez is borzalmas volt. Az ellenfelek siralmasak... A Las Plagas vírus le utánzása borzalmas...
1: Mivel még kifejletlen plaga-t adott be magának, kizárt hogy olyan gyorsan hatna. Kell várni egy ideig, hogy legyen valami hatása. Lásd RE 4 (játék)
2: Ha megjönne a hatása, akkor sem ilyen hatása lenne, mind a játékba. Itt is, lásd: RE 4.
3: Leon rosszul ejtette ki a Las Plagast. Aki nem hiszi, halgassa meg néhányszor újra.

És úgy van, ölessük meg Barryt! Meg Adát állítsuk be kis tehetetlen ribancnak, Leont pedig egy képzetlen Weskernek dolgozó embernek. Ez megy! De az már nem, hogy egy normális RE filmet összerakjanak, ááá, az már felülmúlja elképzeléseiket. Meg Jill is... Legalább a hajszínére figyeltek volna oda, de mindegy... Meg hol volt Chris, Claire? Ja, azok még a hajón meghaltak? Persze! Hogy is merészeltem megkérdezni, hogy mi történt a RE főszereplőivel, hogyan is mertem... A B.O.W mondjuk hasonlított, de hát... Azért egy ilyen nem hal bele egy olyan robbanásba... De mindegy... Meg milyen jó, hogy a zombik tudnak úszni! Váó! A zombik túlélték a robbanást, de a nagy erős B.O.W nem.
Tudnék én még írni néhány sort... De szerintem ti is tudjátok ezeket... Szóval elég lesz ennyi kritika.
#24
#20: nerd... XD
#23
Resident Evil film sorozat 3 rész óta nálam a letöltöm ,megnézem ,törlöm kategóriába tartozik.A játék érdekel főleg Resident Evil Anthology kiadás.
#22
Na most nézem meg a filmet... Ha vége lesz leírom ide a véleményemet. Bár szerintem nem sokat fog különbözni a véleményem attól, hogy mind az elődjei ez is rakás szar, de azért megnézem, aztán ítélkezem...
Kívánjatok szerencsét!
#20
Ennél a filmnél én szebbet kakkantok....
#19
A Kaptár filmek egyre rosszabbak. Még az első rész az jó volt, de ezek tényleg nagyon rosszak.
#18
7#: Látványorientált? A Transformers sorozat meg az Avengers, az látványorientált, de ez egy képzavar!
8#: Én nem azért húzom le, hogy nagy kritikusnak tűnjaek, én szakmai észérveket hozok fel és a véleményemet mondom!
13#: Ott a pont!
#17
#8: Ritka filmízlésed van! Mert szerintem ez az időbelassulásos akciójelenetekkel megáldott film, egyáltalán nem élvezhető. Baromság az egész. Horrorfilmnek kéne lenni, de nem az, így inkább akciófilm akar lenni, de annak is szar.
egyedül az első részét mondanám nézhető filmnek, de az sem olyan többször megnézendő film. Ha zombigyilokos filmet akarsz nézni, találsz ezerszer jobbakat!
#16
Az egész film sorozat egy selejt szar.
#15
Szerintem jobb lett mint az előző rész, nem akar több lenni egy látványos akció filmnél. A játékkal való párhuzamot nem erőlteti a film cselekménye, így gyakorlatilag bárhogy lehet folytatni.
#14
Nekem tetszett, főleg 3D-ben. Bár a játéknak nem vagyok túl nagy rajongója.
#13
már akkor elvesztette a re sorozat az imidzsét amikor a zombikat sztornózták, mind a játék mind a filmek terén.... őszintén szólva a 4 nem lett volna rossz ha zombik lettek volna....az RE:ORC jó game lett volna ha beletettek volna időt és minőséget....a Resident Evil-hez is már csak a nosztalgikus név az ami fűzi a sorozatot, szívem szerint meghalt a 3. részt követően eme sorozat.