Már nem csak játékok kaphatók a Steamen

  • Írta: fojesz
  • 2012. október 3.
  • Bejelentés
Link másolása
Noha a Valve máig a legnagyobb online játékterjesztő, úgy fest, beleunt ebbe az "egyszínűségbe": mostantól különböző nemjátékos szoftvereket is árul a vállalat a Steamen, a felfrissült kínálatban szerepel képszerkesztő, filmkészítő és játékfejlesztő program is.

Mától kezdve nem csak azok fogják látogatni a Steamet, akik játékot vásárolnának, hanem azoknak is kínál különböző szoftvereket a Valve, akik komolyabb célokra, például képszerkesztésre, videókészítésre vagy játékfejlesztésre használják a számítógépüket.

Az új szoftverrészlegben a következő címek tűntek fel, október 9-ig mindegyik 10 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg:


A legtöbbjük a Steamworks-kompatibilis, vagyis a funkció jegyében könnyű telepíteni és frissíteni őket, valamint a felhőalapú mentés is elérhető. A GameMaker ezen felül Steam Workshop-támogatott, azaz a felhasználók a Steamen is megoszthatják majd a vele készült munkáikat.

39.
39.
hl89x9
#33: "Minek dobozosan is terjeszteni, ha ahhoz is kell steam key? És minek steam-mel leszerződni a dobozos verzióra is?" azért mert a game beépítették a Steamworks támogatást (Skyrim, Deus Ex:HR stb.)
Az összes pénz a kiadónak megy a fejlesztők meg vagy fix összeget kapnak esetleg százalékot az eladásokból.

Az Activision "steam-esíti a dobozos cod-okat" mert a Steamworks miatt (VAC ban érvényes rá) és kevesebb pénz kell rákölteni a játékra van cheat védelem, van cd kulcs ellenőrzés, patch terjesztés stb.

"a steam az egyik legszigorúbb DRM" az Origin, Securom, Tages, Ubisoft féle always-oline-DRM, vagy a hírhedt Starforce amik így eszembe jutnak mind szigorúbbak
38.
38.
vmiki88
#37: Oké rendben, nem mindenki ír a fórumra, de abból nagyjából lehet következtetni a hiba nagyságára.
37.
37.
vmiki88
#33: Na várjunk csak számoljunk egyet: 35 millió regisztrált felhasználó van és többször volt olyan nap, hogy 5 millióan jelentkeztek be, vagyis, ha 5%-nak volt gondja vele, akkor 250 ezer embernek lett volna problémája, mégsem látok azért annyi fórum témát, ami lefedné ezt az 5%-os kijelentésedet.
36.
36.
vmiki88
#33: Úristen mindjárt rosszul leszek ettől http://youtu.be/U68s4JI22Zk
35.
35.
FekaFOB
#28: CD Galaxis nyitolap, rakas steames program pl: Borderlands 2, F1 2012, Dishonored, Skyrim, ALAN WAKE!!!! :D Ennyire ne legyen mar egyertelmu hogy eredeti jatekot is alig latsz. :D
34.
34.
hedzsooo
#6: Ezt nem értheti mindenki, csak aki dolgozik is már és használ hozzá programokat, ennyi ^^

Sajnos általában mindenki nem a magában vagy a közvetlen környezetében (pl. a PC-jében, a rendszerében) keresi először a hibát, hanem az adott játékot, programot (pl. Steam kliens) kezdi el becézgetni, lesz@rozni.

A baj csak akkor kezdődik, mikor ez valakinél állandósul és mást hibáztat mindig mindenért. Pedig sokszor csak kérdezni kellene másoktól a neten, vagy picit utánaolvasni a problémának és kiderülne, hogy a hiba lehet mégis inkább nála van...
32.
32.
hedzsooo
#11: Rosszul tutod, a Steam-es játékok is mennek OFFline módban, kivétel nélkül.

Valamint az automatikus frissítések szüneteltethetőek, vagy akár teljesen ki is kapcsolhatóak, ha valakinek az nem tetszene valamiért.


GOG is egy nagyon jó oldal egyébként, azt aláírom, de a kettő azért nem egy kategória.

Steam a vezető és a legjobb a digitális eladásokban jelenleg, ha tetszik valakinek, ha nem.
28.
28.
JcGross
#24: Ha elolvastad volna az egyel későbbi kommentemet akkor talán megértetted volna miért írtál hülyeséget. A COD egy rakás szar, nem tudom miért feltételezed rólam, hogy érdekel. A kedvedért megnéztem a CD Galaxison a főoldalon levő PC játékokat és egyikük sem volt steam-es. Az meg, hogy az EA az origint nyomatja nem hülyeség mert az a SAJÁT szolgáltatásuk, házon belüli, tehát nem kell még egy céggel szerződniük. Nem fogom leírni még egyszer amit a 22-es hozzászólásban már leírtam, olvass vissza!

(A remedy-s páldád meg megint csak hibás, mivel mint te is mondtad a dobozos terjesztéshez kerestek külön kiadót, a dobozos verzió pedig nem steam-es volt. Ráadásul a gog.com-on is fenn van az Alan Wake, és az sem steam-es...)
27.
27.
Necreon
#26: Én kérek elnézést, az egy pakk. De 35-40 eurót sem adnék ki érte, 4-5 max.
26.
26.
Necreon
A GameMaker felkeltette az érdeklődésem. Ó hogy csak 405 euró a 10%-os leértékelés miatt? Nyilván rohan érte mindenki, nem?

Azért nem fogok soha az életben (nem játék) szoftvert vásárolni, mert el vannak szállva az árakkal.
25.
25.
FekaFOB
A ketkedok kedveert pedig direkt kiprobaltam a telepitett steam-es jatekaimat offline modban es 2 Valve-s cimen kivul rogton indult mind. A CSGO-nak es a Portal 2-nek pedig a letoltott frissitesek telepitese vegett kellet egy online inditas, de utana a netet kihuzva offline modban mar azok is mukodtek, szal ennyit errol. Problem Solved.
24.
24.
FekaFOB
#19: Hol is volt ez baromsag?? A COD-k is steam-et hasznalnak az MW2 ota meg ha dobozosan veszed is meg, csak hogy egy olyan peldanal maradjak amit talan te is ismersz! Az EA most megjeleno jatekai pedig szinte mind Origint hasznalnak. Tehat akkor hol is baromsag ez? Csak hogy meg egy jo peldat emlitsek az Alan Wake elsosorban steam-en jelent meg, ahol a Remedy maga adta ki a jatekot (sajat koltsegen) es csak a dobozos terjeszteshez kerestek kulon kiadot. Azert orulok hogy okos voltal! :D
19.
19.
JcGross
#14: Ilyen baromságot is rég hallottam! Köszi, jót nevettem.
18.
18.
Lacek896
#16: Biztos vagyok benne idővel bővülni fog a választék.
16.
16.
Extol
A minap épp ezen gondolkodtam hogy a Steam miért nem ad ki szoftvert is erre tessék! De azért be kell látnunk, hogy ezek a szoftverek nem tartoznak a legjobbak közé, mint az Adobe vagy az Autodesk.
15.
15.
Donpedro
Reméljük a következő summer sale-en lesz 10 dolláros Adobe Creative Suite :D
14.
14.
FekaFOB
#8: Egyre több játék használ steam-et, még akkor is ha dobozosan veszed meg, tehát azokkal ugyan ott vagy mintha online vennéd, mert így is úgy is steam-ért kiált és még van egy plusz porfogód is a szobába. Mekkora királyság! :D
13.
13.
FekaFOB
Foley kapitány nem tudom mit használ, de nálam sose volt probléma a steammel, pedig már 5 éve felhasználó vagyok. Stabilabb online szolgáltatással még nem találkoztam.
@joshfeed: Elméletileg csak az aktiváláshoz és ésszerűen a telepítéshez kell a net, de utána offline módban futtatható a steam és vele együtt a játékok is, bár eddig ezt élesben nem kellett még kipróbálnom.
12.
12.
turleysqt
#11: futtatható Offline is
11.
11.
joshfeed
#8 Igen, de a GOG-os game letölthető a gépedre és offline is ott van, de a steam ha jól tudom csak online futtatható. Részemröl is dobozos vagy GOG.
10.
10.
turleysqt
#9: vétkeztem #7#8 akart lenni.
9.
9.
turleysqt
#6#7

Ah srácok, mik ezek a szűklátókörű, és hozzá nem értő kommentek, jó ég.
8.
8.
JcGross
#6: Ha ez a munkád akkor valószínű nem neked kell megvenni a programot...

#7: Én semmit sem vennék steam-en részben pont ezért. Egy szar, zárt rendszer az egész. Mi az, hogy le van töltve, ott van a gépemen, de nem játszhatok vele csak ha a steam is megengedi? A másik meg, hogy digitális verziót nem szeretem, az a biztos, ha ott van a polcomon. (De azért gog.com-ról már én is vettem pár játékot, de csak mert azokat már nem lehet kapni és rendesen fut win7-en.)
4.
4.
hedzsooo
#3: Én örülök a digitális alkotáshoz kapható eszközöknek Steam-en, várom már az Adobe Photoshop-ot is, meg a legújabb Sony Vegas-t leárazva rajta. :D :D

Viccet félretéve bármilyen progi jöhet ami hasznos és jó áron kapható majd a Steam-en. :)
3.
3.
joshfeed
Remélem miharabb lesz sült kolbász is DLC-be meg hozzá mustár, torma, kenyér :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...