A Sony beperli Kevin Butlert

Nem vicc! Történt ugyanis, hogy a Sony kamualelnökét, Kevin Butlert alakító színész reklámcége olyan Bridgestone-hirdetést készített, amiben kulcsszerepet játszik a Nintendo Wii is. Ez még nem lenne akkora probléma, csakhogy az eredeti videóban Butler maga is Mario Kartozik.

Sony beperelte a Bridgestone gumigyártót és a Kevin Butlert alakító színészt, Jerry Lambertet; pontosabban nem őt, hanem a mögötte álló Wildcat Creek nevű reklámcéget. A Wildcat Creek 2007 óta működik, ennek az elnöke Lambert, akit a nagyvilág a PlayStation-reklámokból ismerhetett meg a változatos pozíciókat magának tudó Kevin Butler szerepében.

A Sonynál az csapta le a biztosítékot, hogy a Wildcat Creek olyan reklámfilmet készített a Bridgestone-nak, amiben Lambert és a rivális Nintendo Wii-je egyszerre tűnik fel: a japánok szerint ez összezavarhatja a vásárlókat, és óriási károkat okozhat nekik. A Sony Computer Entertainment America hivatalos álláspontja szerint a cég "jelentős erőforrásokat ölt Kevin Butler megálmodásába, aki az elmúlt években ikonikus alakjává vált a PlayStation-termékeknek".

A Kotaku úgy tudja, a Sony és a Bridgestone már leültek tárgyalni az ügyben, a bíróságon október 12-én kell megjelenniük a feleknek. Érdekesség, hogy azóta a reklámban egy másik kolléga takarja ki Lambertet: az eredeti hirdetés idevágó képkockáját a fenti képen láthatjátok, míg a megváltoztatott videó alatta nézhető meg.

19 komment - szólj hozzá!