Leépítések a Lionhead Studiosnál

A Microsoft soha nem látott mértékű létszámcsökkentésbe kezdett a Fable fejlesztőinél, a Lionhead Studiosnál. A brit csapat összlétszámának 10 százaléka került lapátra. A Fable: The Journey munkálatainak végeztével az anyacég nem tart rájuk igény, a szerencséseket átcsoportosították.

A Lionhead Studios teljes létszámának 10 százalékát építette le a Microsoft. Az alkalmazottaknak a Fable: The Journey munkálatainak végeztével mondtak fel, az érintettek pontos száma még nem ismert. A redmondiak szerint "tisztességes és figyelmes" konzultáció előzte meg az elbocsátásokat, így a dolgozók számítottak rá, hogy a jövőben máshol kell munkát keresniük. Néhányukat biztosítottak afelől, hogy nagy esélyük van elhelyezkedni a Microsoft Studios köreiben.

A nyilatkozatok alapján a Microsoft szorosan együttműködött az érintettekkel, és segítette őket abban, hogy feltárják a jövőbeli lehetőségeiket. A kinectes Fable-mellékág után a Lionhead már a következő projektjére koncentrál, és a játékiparban gyakori eset az, hogy a munka kisebb létszámot követel meg. A Microsoft Studiosnál egyébként növelni szeretnék a létszámot, a Rare, a Soho Productions és a nemrég bejelentett új londoni stúdiónál nagy eséllyel kaphatnak állást az elbocsátottak.

A Microsoft azt reméli, hogy 2013 júniusáig száz új pozícióval bővül a belső stúdiók kapacitása.

10 komment - szólj hozzá!