Árverés alatt a 38 Studios maradéka

  • Írta: InGen
  • 2012. október 20.
  • Biznisz
Link másolása
A 38 Studios és a Big Huge Games még nyáron, szappanoperába illő fordulatok után húzta le végleg a rolót. Az alkalmazottak egy része azóta már az Epic felügyelete alatt alapított új stúdiót, míg mások új helyen találtak munkát. A csapat eszközeit azonban árverésen adják el.

Három körben tervezik aukcióra bocsátani a 38 Studios és a Big Huge Games fennmaradt értékeit, melyből az első kört a minap vezényelték le. A szervezők elégedettek voltak a jelenléttel, szerintük kifejezetten nagy érdeklődés mutatkozott a bezárt cégek volt tulajdonai után. Nem kevesebb, mint 180 ezer dollárt sikerült összehozni az első aukciós napon, mely az egykori befektetőkhöz vándorol, hiszen a bezárás után tetemes mennyiségű adósságot hagyott a 38 Studios.

A legérdekesebb azonban a harmadik árverés lesz, ahol a cég szellemi tulajdonait teszik kalapács alá, így a Kingdoms of Amalur franchise-t és a fejlesztés közben leállított Copernicus MMO-t. Kérdés: ki fogja megvenni ezeket? Vajon lecsap rájuk egy nagyobb kiadó, vagy esetleg spekulánsokhoz, netán befektetőkhöz kerülhetnek?

3.
3.
SWBF2
Van 300 forintom így zsebben, 280 kell a buszra, így 20 Ft-os alapomhoz beszállhat, aki akar Amalur-folytatást :D
2.
2.
Split
Fiatalok, ahogy így számolgatom, nekem van vagy 17.645 forintom, ha adtok hozzá még pár százezer dollárt, megveszem a Copernicust! Aztán Kickstarter, és megjelenik szépen, mintha mi sem történt volna! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...