Nem hibás a Sony a PSN-fiaskó miatt

  • Írta: fojesz
  • 2012. október 23.
  • Hír
Link másolása
Egyetlen fogyasztóvédelmi törvényt sem sértett meg a Sony, gyakorlatilag nem tehetett a PlayStation Network tavaly áprilisi feltöréséről - ezt mondták ki egy kaliforniai bíróságon a minap. A vállalat ellen ejtették a csoportos kereset vádait, ezzel a japánok túl vannak a nehezén.

A Courthouse News Service értesülései szerint Anthony Battaglia bíró nem találta bűnősnek a Sonyt a PlayStation Network tavalyi áprilisi hackertámadása miatt. A cég ellen a fiaskót követően nyújtottak be csoportos keresetet, amiben nemtörődömséggel, méltánytalan gazdagodással és számos fogyasztóvédelmi törvény áthágásával vádolták.


Battaglia 36 oldalas indoklással ejtette a vádakat a Sony ellen, a japánoknak kártérítést sem kell fizetniük. A vállalat azért nem sértett fogyasztóvédelmi törvényeket, mert a felperesek egyike sem vett igénybe prémiumszolgáltatást a PlayStation Networkön, így tulajdonképpen az ingyenes használat okán anyagi kár sem érte őket.

A bíró szerint továbbá félrevezetésről sincs szó, a felhasználóknak tudniuk kellett, hogy a rendszer nem tökéletes, a felhasználói szerződés elfogadásával sejthették, hogy a biztonsági rendszer hogyan működik, illetve maguk is elismerték, hogy a személyes adataikat hackertámadás okán lovasították meg, amiért a Sony nem tehető felelőssé.

Tavaly, a PlayStation Networköt ért támadás következtében 77 millió felhasználót adatait lopták el a rendszerből, ami később hetekre leállt a biztonsági intézkedések végrehajtásáig.

12.
12.
shatterhand
#6: magyar store egyből frissült nekem, angol meg csak 3-4 nap múlva.
Elöbb utóbb úgyis átáll az is (mármint ha maholnap mégse váltana)
11.
11.
shatterhand
#10: tudtommal senkit se ért kár
10.
10.
Donpedro
Azért sokan elég lágyszívűek itt a kommentelők között. Én azt olvastam, hogy 10 ezer dollárból fel lehetett volna a rendszerhez építeni egy normális védelmet. A nevetségesen kívül talán még a fuckin' outrageous kategóriája....
9.
9.
strike19
8.
8.
fojesz
#6: Amerikában csúszik a váltás.
6.
6.
strike19
Tudom hogy nem ide tartozik amit mondok de nekem a PSN mért nem frissül az új stílusra US Store párti vagyok?
4.
4.
Yanez
#3: Igaz,ami igaz szépen kompenzáltak akkoriban :)
3.
3.
fakedeath
Én nem haragszom már,hisz kaptunk sok szép dolgot érte. Kártya adatok meg itthonról szerintem nem nagyon jutottak ki.
2.
2.
Teuton
Ha meg egy nagyobb banknál történt volna hasonló, még azt is kihozzák a dologból hogy a felhasználó volt a hibás :D
1.
1.
DON GONDOCS
Itt senki senki hibás, fizettél érte, igénybe vettél egy szolgáltatást, így jártál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...