Nem úgy megy a 3DS-nek, ahogy a Nintendo várta

  • Írta: fojesz
  • 2012. október 25.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését, amiből kiderül: bár a vállalat vesztesége lényegesen kisebb, mint tavaly, az aktuális időszakot tekintve mégis alulmúlta a saját várakozásait. A japánok szerint jennek és a 3DS-nek tudható be mindez, a cég az éves előrejelzésén is változtatott.

A Nintendo a pénzügyi évének szeptemberrel véget ért első felére a korábban várt 230 milliárd jen helyett 200 milliárd jenes árbevételt könyvelhetett el, a nettó vesztesége 20 milliárd jen helyett 28 milliárd jenre rúgott. Noha a számok minden tekintetben alulmúlják az előrejelzéseket, a tavalyi év azonos időszakához képest javulás figyelhető meg.

A Nintendo ezzel együtt az éves előjelzésén is változtatott: 2013. március 31-re 810 milliárd jenes forgalmat, és a korábban számolt 20 milliárd jenes nettó profit helyett 6 milliárd jen nyereséget vár. A japán vállalat a változásokat a jen árfolyam-ingadozásának és a 3DS-nek tulajdonítja: a kézikonzol - noha Japánban nagyon szeretik - a tengerentúlon képtelen hozni az elvárt számokat.

Az elmúlt félévben 5 millió 3DS - ebből 2,1 millió darab az új XL modell - talált gazdára világszerte, mára összesen 22 millió eladott példányt tudhat maga mögött a Nintendo; a pénzügyi év végére 17,5 millió gépet akar elpasszolni a cég, 1 millióval kevesebbet, mint amire korábban számított. A Wii-ből 5 millió példányt értékesítenének a kiotóiak, a novemberben debütáló Wii U-ból pedig 5,5 millió eladását tervezik.

6.
6.
Birkazoli
#4: De ha látnád élőbe a 3DS-t, megváltozna a véleményed;) A PSP már lejárt ügy.
4.
4.
ViktorG
hát nem vagyok egy nagy handheld konzol rajongó, de ha választanom kellene, akkor 1értelmüen a psp t venném.....a nintendo 3ds (szerintem) nem jo konzol. PONT.
3.
3.
Dini221
Ilyenkor elképzelem hogy olvassátok ezeket a híreket azt Vergőttök otthon

(De közbe habzik a szátok)
2.
2.
shatterhand
#1: Elmondhatnád ebben mi a vicces:)
Vagy az,hogy a sony is veszteséggel árulja a psvitát?
Ki hitte volna. Ehhez még egy veszteséges nintendo cikk se kellett volna.
1.
1.
kicsi_don
Ennek tükrében kívácsian várnám a sony jelentését is.
:-))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...