Egyetemen tanítják a Skyrimet

Egy neves texasi egyetemen egy fél évig hallgathatja a jónép a Skyrimet. Legalábbis egy olyan tantárgyat, melynek része a Skyrim is, ugyanis az a fantasy világokról szól, és azon belül is arról, hogyan jelennek meg ezek a számítógépes játékokban. Órán kell tolni a TES V-öt.

A texasi Rice University hallgatói olyan szerencsések, hogy felvehetnek egy olyan tárgyat, melynek neve Scandinavian Fantasy Worlds: Old Norse Sagas and Skyrim. Jól hangzik, és az előadó, Donna Beth Ellard professzor szerint két célja van. Egyrészt bemutatja a hallgatóknak, hogy a fantasy miként jelenik meg pszichológiai koncepcióként és a játékos kultúra népszerű témájaként.

Másrészt pedig arról, hogy a skandináv mitológia miként szolgál a modern angol-amerikai fantasy alapjául. Ennek részeként a diákok a skandináv mitológia különböző történeteit fogják olvasni, miközben azokhoz hasonló questeket nyomnak le a Skyrimben.

A professzor elmondta, az lesz a lényeg, hogyan keresztezi egymást a játék és a mitológia, és nem az, hogy egy az egyben ráültessék az előbbit az utóbbira. Azt próbálják majd megnézni, a játék készítői miként fogták meg a mitológiai elemeket, tájakat, karaktereket, hősöket, és helyezték el azokat vagy azokhoz hasonlókat a játék világában.

68 komment - szólj hozzá!