Electronic Arts: csalódás a Medal of Honor

Az Electronic Arts közzétette a második pénzügyi negyedévére vonatkozó jelentését, és bár ebben még nem szerepelnek a Medal of Honor: Warfighter számai, a kiadó nem számít sok jóra. Közben tarolt a FIFA, folyamatosan erősödik az Origin felhasználói tábora, a jövő pedig a digitális piacé.

Az Electronic Arts közzétette a szeptemberrel véget ért pénzügyi negyedévére vonatkozó üzleti jelentését, ebből kiderül, hogy a cég árbevétele 1,08 milliárd dollár volt az elmúlt három hónapban, amire szerény, 49 millió dolláros profit jutott. A kiadó egyébként túlszárnyalta a tavalyi év hasonló eredményeit, és állítása szerint sorban ez a tizenegyedik negyedév, ahol hozni tudta vagy túlteljesítette a korábbi előrejelzéseit - most az előbbi történt.

A cég digitális forgalma 40 százalékkal nőtt éves szinten, csak a mobiljátékok és szolgáltatások piaca 60 százalékkal lendítette meg az árbevételt, amiben az iPhone-os Simpsons-játék is jócskán közreműködött. Az extra tartalmakra és a free-to-play játékokra költött pénz 34 százalékkal nőtt, ez jó hír lehet a Star Wars: The Old Republic novemberi átállása előtt. Közben is Origins is gyarapodik: már 30 millió regisztrált felhasználója van, közülük 4,4 millió vásárolt ténylegesen is a rendszerben megtalálható 70 fejlesztő játékaiból.

A Battlefield 3: Premiumra 2 millióan voltak kíváncsiak az EA szerint, a FIFA 13-ból több mint 7,4 millió darabot adtak el világszerte, és népszerű a Madden NFL 13 is.

Csalódás a Medal of Honor

Közben az EA elismerte: noha az első két negyedév hozta a várakozásokat, a harmadik, jelenleg is zajló három hónap gyengének tűnik. Ez részben annak köszönhető, hogy a kiadónak törölnie kellett az NBA Live 13-at, és hogy a Medal of Honor: Warfighter gyengébben teljesít, mint várták. Bár nem egyértelmű a megfogalmazás, úgy fest, az EA elsősorban a játék kritikai fogadtatására utalt ezzel; a negatív hatásokat reklámkampánnyal igyekszik egyensúlyozni.

A következő negyedév nagyágyúja egyébként egyértelműen a Need for Speed: Most Wanted, a pénzügyi év márciusig hátralévő részében pedig olyan játékokkal rukkol elő, mint a Dead Space 3, a Crysis 3 vagy a SimCity.

52 komment - szólj hozzá!