Pachter: ennyi volt a Medal of Honornak

Nem elég, hogy az Electronic Arts is elismerte, csalódott a Medal of Honor: Warfighter teljesítményében, mára a sorozat menetrendszerű temetése is megkezdődött. Michael Pachter és elemzőcége szerint a Medal of Honor a Warfighter miatt garantáltan beleáll a földbe.

Michael Pachter, a Wedbush Securities elemzője úgy véli, a Medal of Honor: Warfighter rossz fogadtatása a Medal of Honor-sorozat végét jelentheti, egyszersmind az Electronic Arts azon terveinek is keresztbe tesz, hogy legyőzze a Call of Dutyt és az Activisiont a háborús FPS-ek piacán.

"A legutolsó Medal of Honor 75 pontos átlagos Metacritic-értékelést hozott 2010-ben (miután elődje 73 pontot kapott 2007-ben), az EA menedzsmentje pedig elkötelezett volt az iránt, hogy idén fejleszt a minőségen. Ehelyett az átlagos értékelés 50 százalék körül áll, a játék valószínűleg legalább 100 millió dollárral ássa alá a bevételi várakozásokat. Ami talán még fontosabb, a Medal of Honor gyenge teljesítménye valószínűtlenné teszi, hogy az EA jelentős digitális bevételt könyvelhessen el a DLC-kből jövőre, ami a Battlefield idei, 204 millió dolláros online forgalma után csalódás."

Pachter szerint még az NBA-nek is nagyobb esélye van a visszatérésre: "Az NBA Live törlése azt jelenti, az EA-nek volt egy csapata (valószínűleg több is), ami legalább három évet úgy dolgozott, hogy bármiféle bevétel tükrözte volna a munkáját. Úgy gondoljuk, a menedzsment rendkívül rossz munkát végzett a hibák kommunikálása terén, érthető, hogy sok befektető szkeptikus maradt. Szerintünk elkerülhetetlen, hogy az EA vezetősége megértse a problémák okát, és biztosítsa a részvényeseket, hogy legközelebb odafigyel ezekre, és minőség terén is javulás várható. A Medal of Honor számára talán túl késő, a ilyen alacsony pontszámok végzetesek lehetnek. Az NBA kapcsán optimisták vagyunk, biztosan minőségi játékot kapunk jövőre."

Hiába a Battlefield sikerei, így sokáig tarthat, míg az EA felülkerekedik a Cal of Duty sikerein. A Medal of Honor folytatásai nem sok eséllyel indulnak majd, ráadásul nem túl kedvező, hogy a kiadó éppen az előrendelőket és az azonnali vásárlókat idegenítette el a gyatra kezdéssel.

130 komment - szólj hozzá!