67 millió Gran Turismo-játékot adtak el

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 6.
  • Biznisz
Link másolása
Brutális eladásokkal büszkélkedhet a Gran Turismo-sorozat, és persze a Polyphony Digital, eddig több mint 67 millió kópiát vittek haza az autóverseny-széria egyes darabjaiból. A legnépszerűbb a Gran Turismo 3, de régiónként változik, hogy melyik játék volt a legkeresettebb.

Remekül megy a Gran Turismo-sorozatnak, a Polyphony Digital számai szerint közel 67,89 millió darabot adtak el a cím egyes részeiből az 1997-es rajt óta. A legkeresettebb játék a PS2-es Gran Turismo 3: A-Spec, mögötte jön a szintén PS2-es Gran Turismo 4, majd a PlayStationre megjelent eredeti.

A következőképpen fest a toplista:

  1. Gran Turismo 3: A-Spec (PS2) – 14,89 millió
  2. Gran Turismo 4 (PS2) – 11,6 millió
  3. Gran Turismo (PSX) – 10,85 millió
  4. Gran Turismo 2 (PSX) – 9,37 millió
  5. Gran Turismo 5 (PS3) – 9,01 millió
  6. Gran Turismo 5: Prologue (PS3) – 5,35 millió
  7. Gran Turismo (PSP) – 3,86 millió
  8. Gran Turismo Concept Series (PS2) – 1,56 millió
  9. Gran Turismo 4: Prologue (PS2) – 1,4 millió


Érdekesség, hogy régiónként mutatkozik némi eltérés a népszerűségi sorrendben, talán nem meglepő, hogy Európában és Ázsia Japánon kívüli országaiban az újabb részek állnak előrébb.

Japánban a Gran Turismo 3, a Gran Turismo 2 és az eredeti Gran Turismo vezeti a listát, Amerikában pedig Gran Turismo, Gran Turismo 2 és Gran Turismo 3 a sorrend. Európában a Gran Turismo 4-ből fogyott a legtöbb, utána a Gran Turismo 5 és Gran Turismo 3 jön, Ázsia maradékában a Gran Turismo 5 a legkeresetebb rész, a Gran Turismo 4 és Gran Turismo 4: Prologue előtt.

Hogy mi a helyzet a sorozat jövőjével, arról keveset tudunk: az biztos, hogy készül a Gran Turismo 6, de állítólag a Sony a Vitára is csináltatna egy részt Polyphonyval.

18.
18.
X-Master
#6: Bocs, a profilomat ezer éve csináltam, de nem tudom módosítani, pedig már sokminden változott azóta. A visszalépéseket sosem tudom megemészteni: GT2 200akárhány verda, használt autók is, GT3 szép grafika kb 100 verda, abból jó része a 26 féle Skyline meg Lancer, ez nekem valashogy nem fekszik. A GT túl japános: igaz, hogy precíz, de túl nehéz, ezért élvezhetetlen (főleg a 4), steril, nincs törésmodell. Forza: élvezetes, jó törésmodell, van kihívás, de sikerélmény is, sokkal változatosabb géppark + a Forza 2-ben jó taktikával 50% fölé juthatsz úgy, hogy nem vettél autót, és nem is tuningoltál, a nehézségi szintet meg úgy lövöd be, ahogy neked tetszik.
17.
17.
X-Master
#5: Úgy, hogy GT fan voltam, és a Forza-hoz pártoltam
16.
16.
p3ti
Imádom a gran turismo sorozatot , első rész óta játszom vele . Eddig az összes részt megvettem első nap , sőt , az 5. rész miatt vettem meg a ps3mat . De számomra az 5. rész egy baromi nagy csalódás volt .A prémium és nem prémium autók kidolgozása egy örök rejtély. Kb. a 4 részből átrakták az autókat az 5.be ... A realizmus teljes mértékét kormánnyal és valami rendes verseny üléssel lehetett csak kiélvezni , amire nem voltam hajlandó kiperkálni 150 rongyot . Bátyám külön épített magának egy gokart ülést , és vett egy G25öt , meg 5.1 dolby rendszert. Szerintem realizmusba messze veri a GT a forzat , viszont a forza 4. részével sokkal jobban elvoltam mint a GT5el . Ez van , én ennek ellenére tuti megveszem a 6. részt ! Remélem még sokáig sikeres lesz a GT sorozat
11.
11.
Ecetes sajt
Gyerünk gyerünk!!! Tessék még fikázni egymást. Ezért olvassák az emberek a kommentárokat, nem azért, hogy olyanokat lássanak, mint pl: "Ez igen! Megérdemli" stb.
Én örülök, hogy ennyien szeretik ezt a játékot a nagy Nfs és társai dömping közepette.
Mondom ezt úgy, hogy Forzás vagyok.
8.
8.
Ventus
#4: HAHA, Monoton játékmenet és ellenérvként felhozod a Forzát!!!! Év vicce. Most Xboxom van úgyhogy Forzázok és tényleg egy remekül összerakott gyönyörű játék Nagy élvezeti faktorral de unalmas mert AZ monoton.
7.
7.
Ventus
Nekem a 4. tetszett a legjobban. Szerintem még mindig abban van a legtöbb játékórám.
6.
6.
Game Fan
#4: meg azt mondja hogy keves auto... :D bar a profilod alapjan is latszik hogy igazi troll vagy :D
5.
5.
Tyebeca
Hogy tudod megemlíteni a retek forzád egy GT hírnél? :-D
4.
4.
X-Master
GT3 a legszarabb az 1 után. Kevés autó, monoton játékmenet. A Forza sorozat sokkal jobb.
3.
3.
Jared
imádom mindíg játszok vele :)
2.
2.
NinjaNorb
Bwuhaha Gran Turismo 3 FTW:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...