Perben a Blizzard a Battle.net biztonsága miatt

A Battle.net az utóbbi pár hónapban néhány támadás áldozatává vált, azonban nem feltétlenül ez volt az, ami vádlókat elindította a bíróság felé vezető úton. Inkább az, hogy szerintük a Blizzard nem csinál semmit, és authenticator vásárlására kényszeríti a játékosokat.

A "class action suit", avagy csoportos kereset ugyan Magyarországon nem létezik, Amerikában menő dolog. Ez az a fajta per, ahol több sértett összeáll, hogy bepereljen egy céget, az ügyhöz pedig később is lehet csatlakozni. Na, ilyet indított a Blizzard ellen most két jóember, akik gyakorlatilag azt állítják, hogy a Blizzard képtelen megvédeni az adataikat a Battle.net-en, és ezért authenticatorok vásárlására kényszeríti a játékosokat.

Tény, hogy a Battle.net-et két támadás is érte az elmúlt hónapokban, egyszer májusban, és egyszer, durvábban augusztusban, de az sosem bizonyosodott be, hogy bármilyen személyes adat kikerült volna ezen támadások következtében.

Akárhogy is, a vádlók szerint van itt minden: vásárlók megtévesztése, igazságtalan vagyonszerzés, szerződés megszegése és hasonlók. Azt állítják, a Blizzard 26 millió dollár bevételt szerzett a 6 dolláros authenticator árusításából, és a komoly bevétel ellenére nem fordít elég pénzt a Battle.net biztonságára.

Még bónuszba a jóemberek egy végzéssel azt is el szeretnék érni, hogy ne legyen kötelező a Blizzard játékaihoz Battle.net-accountot regisztrálni.

11 komment - szólj hozzá!