Manhuntozott a moszkvai gyilkos

Sajnálatos módon egy újabb gyilkossági üggyel kapcsolatban került elő videojátékos vonatkozás. Ezúttal a Moszkvában hat embert meggyilkoló Dmitry Vinogradovról derült ki, hogy komoly Manhunt-rajongó, de szerencsére a hatóságok észrevették, hogy van azért itt más is.

Dmitry Vinogradov a hatóságok jelentése szerint szakított egyik nőnemű munkatársával, ez indította el azon az úton, melynek végén 6 másik munkatársát lelőtte a Rigla raktárában. A nyomozó szervek megjegyezték, hogy emberünk komoly rajongója volt a Rockstar sok vihart kavart játékának, a Manhuntnak.

Kiderült azonban az is, hogy Vinogradov a gyilkosság előtt öt napig folyamatosan ivott, majd a különböző közösségi oldalakon eléggé beteges megnyilatkozást tett közzé, órákkal szörnyű tette előtt.

Ettől függetlenül azonban a különböző orosz hatóságok és kormányszervek úgy vélik, át kellene gondolniuk a különböző véres és erőszakos játékok forgalmazásának jogi alapjait az országban, a Manhuntot pedig rögtön betiltották. A legvalószínűbb megoldások között az szerepel, hogy létrehoznak egy bizottságot, ami felügyelni fogja az országban árult videojátékokat.

A Manhuntot egyébként korábban már betiltották Ausztráliában, Németországban, Ontario-tartományban, valamint Új-Zélandon.

55 komment - szólj hozzá!