Manhuntozott a moszkvai gyilkos

Sajnálatos módon egy újabb gyilkossági üggyel kapcsolatban került elő videojátékos vonatkozás. Ezúttal a Moszkvában hat embert meggyilkoló Dmitry Vinogradovról derült ki, hogy komoly Manhunt-rajongó, de szerencsére a hatóságok észrevették, hogy van azért itt más is.
  • Írta: InGen

Kommentek

#55
ezek már olyan értelmetlen hírek...
Mindenről a játékok tehetnek! Ez vicc. Aki profi autóversenyző, és előtte Gran turismozott, biztos a játék miatt vált profivá nem?!
Vagy ha már ennyire közreműködik egy játék az ember személyiség fejlődéséhez, teszem fel a kérdést, a katonákat miért nem ültetik le egy MOH vagy COD elé a kiképzés előtt? Ja, és aki GTA-ik, azokt nem ártana megfigyelni hátha valami rosszban sántikálnak... ez már olyan hülyeség, hogy mindenért a játék a felelős...
#54
Valójában annyi igazság van a dologban, hogy akiben vannak olyan hajlamok, különösen szeretik általában az agresszív játékokat, de ugyanakkor a hajlam a gyilkolásra, az csak kizárólag az emberből jöhet, és egy agresszívabb játék max jó levezető lehet ehhez, de semmiképpen sem maga a játék a hibás, nem az fogja okozni senkinél sem a hajlamot, hogy most valakit megakarjon ölni! Például az általános iskolások akik 12-13-14 évesek, történelemből is ugyan úgy tanulnak olyan dolgokat, a felnégyeléstől kezdve amikor különböző épületekre szúrták föl a testrészeket, tehát ilyen alapon a történelemtől kezdve, a háborús, akció és horror filmeken át akárki hivatkozhatna akármire, ha megölt egy embert, de akinek van némi esze be kell látnia, hogy egy embernek az alap természetén sem fognak változtatni semmit ezek a dolgok, nem hogy embert öljön miattuk!
#53
#52: Pontosan! Én is ezt írtam le egy korábbi kommentemben!
#52
Szerintem nem azért ölt, mert Manhuntozott, hanem azért Manhuntozott, mert elborut az elméje, valahogy pedig ki kellett élnie beteges vágyait.
#51
Az ilyen embereket tiltsák be inkább. Örökre. De tuti, hogy megússza egy kis szabadságvesztéssel. Ahogy hazánkban is nemrég történt, Szita Bence gyilkosai is a qrva liberális alkotmánynak köszönhetően(az EU miatt is) nem fognak halálbüntetést kapni.
#50
Jaj de nem fogjátok fel mi a lényeg, nem betiltáson van a hangsúly, az csak egy "helyzetmentő" lépés, a kiadóknak kellene elgondolkozni mielőtt kidobnak egy ilyen játékot a piacra. Kétszer nem mondom amúgy, hogy a Rockstar valószínűleg ezt a játékot direkt Jack Thompsonnak(asszem ez volt a figura neve aki próbálta perelni őket) címezték, hogy "tessék ha baj volt a GTA-kkal itt van egy még jobb cucc amibe belemélyesztheted a fogaidat". Ettől függetlenül akármikor leszedheti valami kölök és kikaphatja egy halott embernek már felesleges alkatrészét szebbnél szebb módokon, és hiába jön akárki azzal, hogy bele kell szokni az életbe, az ember ne szokjon meg szerintem ilyen jeleneteket főleg ne fiatalkorába, ami kihatással lehet akár a fejlődésére. Gondolkozzanak el a játékkészítők.
#49
Erről is a rákemberek tehetnek :D
#46
#45: Nem mintha az egésznek köze lenne a cikkhez :D
#45
#42: Majd akkor is ezt mondd, mikor lesz egyszer egy gyereked és egy részeg sofőr üti el ;)

#43: és hányan is tudják az alkohol fogyasztók közül, hogy hol a határ? Fegyvert is osztogathatnánk 500 ft-ért, hisz az sem veszélyes, ha be tartják a szabályokat az emberek, sőt a heroint is legalizáljuk, hisz ott is csak a mértéket kell tudni és az adagolást.
#44
Vajon a ruski ha Assassin's Creed-et tolta volna akor tomahawk-al veri set a bandat?Hagyuk man az ilyen suketelest!
#42
#40: Semmit nem kell betiltani.
Aki hülye haljon meg.
#41
Tény hogy közrejátszik ez is,de csak akkor ha az illető alapból agresszív nevelést kap.
#40
A piát kellene betiltani mert az rengeteg családot tesz tönkre. A játékoknál csak tudni kell a határt játék és valóság között.
#38
Törölt felhasználó
#24: Ez nem lelketlenség kérdése: nehéz kellőképpen felkészülni lelkiekben az élet kihívásaira az értelmiségi elitnek kijáró védett környezetben, amely végigkíséri őket szinte egész életükön.

Ha az ember tudni akarja mi az a borzalom, akkor ismerkedjen össze egy lecsúszott, bukott 40 éves emberrel, akit elhagyott a családja, aki alig többért túlórázik mint a minimálbér, alkoholista és már nincs benne kellő akarat és önértékelés hogy megbirkózzon a problémáival. Ne is egy ilyen melóssal hozzon össze a sors: egy csapattal akár! Egy csapat lecsúszott emberrel, akik csak azért léteznek, mert még félnek meghalni.

Én dolgoztam már ilyen emberekkel fiatal korom ellenére, és megrázó volt látni mások kilátástalanságát, ugyanakkor tanultam ezekből az esetekből.

Ismertem perverz embereket, rosszindulatú, gonosz embereket, barátok elárulóit, ismertem szadistákat és összetört gyengéket. Láttam érvényesülni az életben a farkastörvényeket.

Bizonyos korig védeni kell ettől a gyerekeket, az erőszaktól, a pusztítás és halál látványától. Azonban egy bizonyos kor után szembe kell tudni nézni azzal amivé a világot változtattuk. Ha ehhez bizonyos emberek túlontúl gyengének bizonyulnak és elbuknak, azért még nem én, nem is ti, nem is a társadalom vagyunk a felelősek. Még csak nem is a média, hiszen kikapcsolhatjuk a tévét, elhajíthatjuk a hazug újságot, kinyomhatjuk a híreket a rádióban, vagy kiköttethetjük a netet. Persze lehetünk mi is a hibásak mindezekért. Ilyen módon is fel lehet ezt fogni, de akkor tessék szépen becsavarodni, mert igenis a világot mi tettük azzá ami, és ebből a nézőpontból mindannyian, minden halálért és gyilkosságért felelősek vagyunk.

Tagadjuk hát meg a gonoszt, vonuljunk kolostorba és vezekeljünk testvéreim... ;)
#37
én is akarok szegecs-tarajt.
#36
A Manhunt előtt és után is gyilkolták egymást az emberek. Tiltsák be a játékot ezzel minden megvan oldva :S Akik ezeket a betiltásokat kitalálják azokkal van súlyos probléma.