A Ubisoft bevásárolna a THQ címeiből

A THQ pénzügyi helyzete egyre nehezedik, nem kizárt, hogy a kiadó kénytelen lesz megválni néhány címétől a túlélés érdekében. A Ubisoft vezérigazgatója szerint, az iparágban rendre nehézségei támadnak valakinek, előfordul az ilyen, viszont ők szívesen bevásárolnának a THQ játékaiból.

A THQ helyzete annyira súlyos, hogy szakvélemények szerint a kiadó egyenesen a csőd szélén áll, ha nem adja el magát, vagy legalább a tulajdonjainak egy részét, akkor el fog tűnni a süllyesztőben. Tulajdonként első körben a különböző játékcímek jöhetnek szóba, és úgy fest, meg is van rájuk az első jelentkező.

Semmi formalitás, de a Ubisoft vezérigazgatója, aki egyébként is szeret iparági érdekességeket megosztani a nagyközönséggel, elárulta, hogy a kiadója megvenné a THQ néhány címét.. Yves Guillemot szerint a THQ-val történtek "rendszeresen" előfordulnak a generációváltás időszakában, "néhányan meg tudják ugrani, mások új irányt keresnek". Az úriember az Atari, a Midway és az Acclaim hanyatlásához, illetve eltűnéséhez hasonlította az esetet.

Guillemot szerint a THQ-nak jó címei vannak, őket pedig "mindig érdeklik a nagy nevek", ezért "biztosan fontolóra veszik", hogy bevásárolnak a rivális cégtől. A vezérigazgató azt már nem mondta meg, melyik játék tetszik neki annyira.

Kommentvadász kérdés: mit vegyen át a Ubisoft? Saints Row, Darksiders, Metro?

21 komment - szólj hozzá!