Göteborgban készül az új Need for Speed

Az EA vadonatúj fejlesztőstúdiót nyitott Svédországban, ami a beszédes Ghost nevet kapta. A csapat a jelek szerint egy eddig be nem jelentett Need for Speeden dolgozik - masszív ambíciók egy frissen alakult kompániától. Az autós cím természetesen a Frostbite 2 engine-t használja.

A Black Box és a Criterion Games mellett egy harmadik fejlesztőcsapat is besegít a Need for Speed-frencsájzba. A Ghost stúdió székhelye Svédországban, Göteborg városában található, s az EA égisze alatt alakult meg. A honlapján olvasható álláshirdetések között mazsolázva feltűnik, hogy a szerencsés pályázó kiveheti a részét az új Need for Speed munkálataiból.

A Ghost emellett több párhuzamosan futó projektet is futtat, melyekhez a DICE által kifejlesztett Frostbite 2 engine szolgáltatja a lóerőket. Az NFS: The Run-t is ugyanez a motor hajtotta, így nem vagyunk meglepve. Külön keresnek olyan szakembereket is, akik értenek a járművek lemodellezéséhez, szóval minden egybevág!

Az NFS-sorozat teljhatalmú ura a guildfordi Criterion Games, vélhetőleg ők felügyelik a Ghost munkáját is, hasznos tanácsokkal segítve a fejlesztést.  Lehetséges, hogy a jövőben évente váltja majd egymást a Criterion és a Ghost?

20 komment - szólj hozzá!