Szépen tejelnének a Nintendo-játékok iOS-en

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 18.
  • Biznisz
Link másolása
Noha első blikkre lehetetlennek tűnik, hogy a címben megfogalmazott állítás valaha megvalósul, valójában a Nintendo éppen most jelenteti meg az Apple mobil operációs rendszerére az első alkalmazását, ami kapcsán felvetődhet a kérdés: mennyi pénzt hoznának a Nintendo-címek a platformon?

Hamarosan felkerül a japán App Store-ba az első Nintendo-alkalmazás, a kiotóiak a Pokédexet írják át iOS-re, így az Apple kütyüit használók 170 jenért cserébe akkor is böngészhetik pokémonok lexikonját, ha nincs náluk a DS-ük vagy a 3DS-ük. Egy-két évvel ezelőtt, mikor mindenki arról beszélt, hogy a 3DS az okostelefonok és a tabletek miatt fog elhasalni, ez elképzelhetetlen lett volna, az elméleti kérdés viszont adott: mi lenne, ha a Nintendo címei az iOS-en is bemutatkoznának?

Egyelőre nem "hivatalosan".

A VG247 Michael Pachternek tette fel az egymillió dolláros kérdést, aki úgy véli, meglehetősen nagy pénz lehet az új platformban a japánok számára. Pachter szerint még ha pozitívan is sül el a Nintendo legújabb akciója, akkor sem kell feltétlenül arra következtetni mindebből, hogy a kiotóiak hosszú távon elköteleznék magukat az iOS mellett. Mindenesetre "nagyszerű" kezdőlépésnek tartja a Pokédex megjelenését.

Pachter szerint ki kell várnunk, hogy a Nintendo eldönthesse, sikeres volt-e a kísérlete. Az iOS meglovagolásának lehetősége természetesen azért nem evidens a vállalat számára, mert ő maga is rendelkezik olyan platformokkal, amiknek ártanak a mobilos játékok. A Nintendo tisztában van vele, hogy az okostelefonok negatívan hatnak a 3DS és DS piaci részesedésére, a visszaesést pedig esze ágában sincs magától meggyorsítani.

Pénzügyileg mindenesetre sikeres lehetne az iOS-re történő belépés, az EA-hez és a Gamelofthoz hasonlóan a Nintendo legalább 300-400 millió dolláros forgalmat bonyolíthatna le évente a címei iPhone-ra és iPadre történő kiadásával.

9.
9.
mestermagyar
#4: 1 éve a most 2 éves alsókategóriás telómin futott ds emu lassan. Most 4-magosok a telefonok...

Ezek a tejelések csakis azért valósíthatóak meg, mert nincs kedve az embereknek egy szaros emulátort letölteni, és az összeset ingyen játszani. Kell a toplist, meg esetleges mikrotranzakció a fenének.
8.
8.
Naridar
4: Androidra teljes sebességű PS1 emu is van. GBA pedig jóval gyengébb annál.

Amúgy egy okostelefonos Pokemon játéknak még értelme is lenne. Jobb az online hozzáférhetőség, több embernek van Android/iOS telefonja mint DS-e/3DS-e és amennyi Angry Birds-öt eladtak, látszik, hogy van igény bárhol játszható játékokra.
7.
7.
Sanyeszpaloc$
Fika-fikatchu
http://www.searchmobileonline.com/simages?q=green+pikachu&a=results&idx=1#PhotoSwipe1353262918114
5.
5.
Gamelord
#2: Kár h még okostelefon se kell hozzá.
Egyébként meg torrentről is lelehet szedni pc játékokat, ez ugyanaz.
4.
4.
Killerbee
#2: Na igen, de az még gbc. Ds emu még nem nagyon van értelmes sebességgel telefonon, bár jó ideje nem néztem utána.
2.
2.
Ooorky
XY okostelefon--> Gameboy emulátor-->coolrom.com

Pokemon Gold-ot így vittem végig.
1.
1.
Sun9us
Pokemon fire red-et a népnek!!! Instant get lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...