Leépítések a 007 Legends fejlesztőinél

Úgy fest, a 007 Legends újabb szöget jelentett abba a bizonyos koporsóba, az Eurocom óriási leépítésekre kényszerült az utóbbi időben. A hivatalos közlemény szerint az átszervezések a csapat többségét érintik, jóllehet igyekeztek a lehető legtöbb állást megmenteni.

A GamesIndustry International értesülései szerint jókora leépítésekre kényszerült a 007 Legends című játékot is tető alá hozó Eurocom, nem sokkal később hivatalosan is megerősítették ezeket az információkat. A cég közleménye szerint mintegy 50 embert bocsátottak el, ami az alkalmazottak többségét jelenti. Az átszervezések mentén a konzoljátékok iránti igény csökkenése miatt a csapat fokozatosan átáll a mobiljátékok fejlesztésére.

Az Eurocom neve ismeretlenül csenghet, pedig bizonyára találkoztál már vele. Az 1988 óta működő fejlesztőcég átiratok és licencjátékok hegesztésére rendezkedett be, már NES-re készített James Bond-játékot például, és a mai napig foglalkozik a témával, lásd a 2010-es GoldenEye 007-et vagy a 007 Legends-t.

Utóbbi csúfosan elhasalt a kritikusoknál, mi sem szerettük.

9 komment - szólj hozzá!