Ki rendezze a Half-Life-filmet?

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 26.
  • Cooltúra
Link másolása
No, nem mintha bármi konkrét fejlemény lenne a Half-Life megfilmesítésével kapcsolatban, a sorozat írója azért elgondolkodott azon, kinek kellene megcsinálnia az adaptációt, ha a Valve végre áldását adja rá.

Nem lesz egyhamar Half-Life-film, ne is reménykedjünk, a Valve-nak már régen elment tőle a kedve.

Gabe Newell még augusztusban mondta el a PC Gamernek, hogy a Half-Life első részének megjelenése után több rendező is megkereste őket az adaptáció kapcsán, akik mindenféle jött-ment író által összerakott sztorival próbálták levenni a Valve-ot a lábairól. Természetesen az egyik nagyobb hulladék volt, mint a másik, így aligha meglepő, hogy a fejlesztőcég máig nem erőltette a Half-Life feldolgozását.

Most viszont Marc Laidlaw, a sorozat írója a New Rising Mediának adott interjúban mégis elmélázott azon, kinek kellene megcsinálnia a Half-Life filmváltozatát: "Ha Paul Verhoeven visszatérne a sci-fi filmekhez, ő valami őrültet tudna csinálni a Half-Life-fal...talán túl őrültet is, de legalább nem unalmasat. Peter Jackson is bizonyította, hogy lenyűgöző alkotója a hiteles adaptációknak."

Egyikük sem lenne rossz választás, Laidlaw viszont Guillermo del Torónak örülne a legjobban: "Guillermo del Toro rendelkezik azzal a horrorvonallal, amiről, azt hiszem, sokan elfeledkeznek, ha a Half-Life-filmre gondolnak. A Half-Life végső soron egy horror. A tudomány éppen csak megjelenik benne, de amikor egy headcrab ugrik a fejedre, az egy mérnöki pontossággal megtervezett ijesztgetés" - mondta majd hozzátette: sok jó rendező van, de a legtöbb valószínűleg csak a saját vízióinak megvalósításával foglalkozna.

40.
40.
Agaton
A Half-Life mióta horror... Oké, headcrab, horror elem, van valamennyi, de sima akcióból éppenséggel még asszem több is van. Ez csak nagyon sokadik ízben horror, nem azon van a hangsúly, vagy ha igen akkor eléggé eltolták. Inkább Sci-fi, nagyon realista környezetben. Most mégis a horrort erőltetik itt. Gondolom a Half-Life 3 félelmetesebb irányt akar venni... (Nem ez az első "a HL horror" hír a készítőktől)
39.
39.
filk
#26: osztom a neveket
a sztori igazan jo es nem lenne erdemes elbaltazni foloslegesen
38.
38.
Hulk86
Quentin Tarantino, ő lenne a jó választás sztem.... :D
36.
36.
#31: A t3 annyira jellegtelen szar volt (volt egy ket jo jelent pl a piszoaros verekedos resz az mulatsagos volt), hogy az mar beteges.
Szerintem uwe boll tokeletes adaptaciot cs belole .. :D
35.
35.
br1Koo
#31: A Terminator 3 egy borzalmasan erőltetett jellegtelen maszlag volt egy szál szerethető, szimpatikus karakter nélkül. Talán a robot nőci jó volt gecinek, de a film a 2 után egy nagy nulla. :D
34.
34.
markoci555
#29: nyugi 18 vagyok és én nem a celebek, sztárok és sz*r színészek neveit jegyzem meg hanem a tudósok és feltalálók neveit, akik tényleg tettek valamit
33.
33.
Urahara
majd én

csörgess meg, Gaben, vizsgaidőszak után ráérek
32.
32.
drat576
#31: akkor már inkább James Cameron a T2-vel, nah az jóóó volt, nekem a 3 nem igazán tetszett pedig az első két részt imádtam
31.
31.
Hondoro
Del Toro? Ha horrort csinalnak egy akkora tortenettel rendelkezo sci-fi tortenetbol mont a Half-Life akkor elashatja a Valve magat. Ide olyan rendezo kell aki a remek tortenetet osszehozza a latvannyal. Pl Jackson es Scott keverek.
Andy Vajna sem renne rossz a produceri szekbe. A Terminator 3-al szinte tokeletes munkat vegzett.

A HL- nak az egyik legjobb sci-fi tortenete van, es ha a Valve ezt tudja nem egy szar egyestes amerikai szenbyet dib ossze happy end-el hanem legalabb egy komplex trilogiat sok csavarral hunek maradva az eredeti s torihoz
30.
30.
drat576
#21: pontosan, abban tényleg néma maradhatna drága Gordon cimboránk ^^
29.
29.
QuartoDestra4
#28: nyugi, ez 11 évesen még nem gáz.
28.
28.
markoci555
egy rendezőt sem tudok a világból :) színészek neveit sem jegyzem meg, örülök ha a címet meg a történetet tudom fejben tartani (persze nagy klasszikusokon nem kell gondolkozni hogy volt mi volt)
26.
26.
slawter
Ha nem én, akkor Ridley Scott, Peter Jackson, James Cameron lehetne az - a nagy nevek közül , aki képes lenne jó mozgóképet készíteni a HL-ből.
25.
25.
#14: hm, jó választás lenne ő is!
24.
24.
PolluxHUN
guillermo del toro a másik választásom
23.
23.
mestermagyar
#20: Olyan videómánia lenne :D.

Szerintem egy Half-Life film csak lehúzás, föleg az új grafikai motor tekintetében. Aki nem fan, minek nézi meg, ha igazi játékban is ugyanazt kapja, csak kihívással-amiért játszanak vele. Nameg vagy 10x hoszabb játékmenettel.
22.
22.
DanielMcBas
Tarr Béla akkor legalább 20 órás lenne :D
20.
20.
Dreadlox
18.
18.
Hubert Cumberdale
#17: Az tuti. A memento-val nagyon durvát alkotott. Meg persze a többi filmjével is. Kíváncsi lennék ebből mit hozna ki. Szerintem még azt is meg tudná oldani, hogy néma maradjon freeman, de ez ne jöjjön ki hülyén :D
17.
17.
adye
#4: Egyetértek! Az az ember egyszerűen képtelen rossz filmet csinálni. És egy ilyen mestermű mint a Half Life is jó kezekben lenne nála szerintem.
14.
14.
drat576
Alfonso Cuarón?
- Az ember gyermekét (Children of Men) szerintem elég jól összerakta
13.
13.
Bugrisparaszt
#12: Ez elég életképesnek hangzik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...