Ki rendezze a Half-Life-filmet?

No, nem mintha bármi konkrét fejlemény lenne a Half-Life megfilmesítésével kapcsolatban, a sorozat írója azért elgondolkodott azon, kinek kellene megcsinálnia az adaptációt, ha a Valve végre áldását adja rá.

Nem lesz egyhamar Half-Life-film, ne is reménykedjünk, a Valve-nak már régen elment tőle a kedve.

Gabe Newell még augusztusban mondta el a PC Gamernek, hogy a Half-Life első részének megjelenése után több rendező is megkereste őket az adaptáció kapcsán, akik mindenféle jött-ment író által összerakott sztorival próbálták levenni a Valve-ot a lábairól. Természetesen az egyik nagyobb hulladék volt, mint a másik, így aligha meglepő, hogy a fejlesztőcég máig nem erőltette a Half-Life feldolgozását.

Most viszont Marc Laidlaw, a sorozat írója a New Rising Mediának adott interjúban mégis elmélázott azon, kinek kellene megcsinálnia a Half-Life filmváltozatát: "Ha Paul Verhoeven visszatérne a sci-fi filmekhez, ő valami őrültet tudna csinálni a Half-Life-fal...talán túl őrültet is, de legalább nem unalmasat. Peter Jackson is bizonyította, hogy lenyűgöző alkotója a hiteles adaptációknak."

Egyikük sem lenne rossz választás, Laidlaw viszont Guillermo del Torónak örülne a legjobban: "Guillermo del Toro rendelkezik azzal a horrorvonallal, amiről, azt hiszem, sokan elfeledkeznek, ha a Half-Life-filmre gondolnak. A Half-Life végső soron egy horror. A tudomány éppen csak megjelenik benne, de amikor egy headcrab ugrik a fejedre, az egy mérnöki pontossággal megtervezett ijesztgetés" - mondta majd hozzátette: sok jó rendező van, de a legtöbb valószínűleg csak a saját vízióinak megvalósításával foglalkozna.

40 komment - szólj hozzá!