Szépen rajtolt a Wii U

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 27.
  • Biznisz
Link másolása
Jól sikerült a Nintendo Wii U első hete, és a kiotóiak úgy általában sem panaszkodhattak az elmúlt napokban - a Fekete Péntek miatt felerősödő vásárlási láz jó eredményeket hozott a cég számára.

A Wii U november 18-án mutatkozott be az Egyesült Államokban, és már az első héten 400 ezer darabot adtak el belőle. Reggie Fils-Aime, a CNET-nek adott interjúban elárulta, hogy a boltok polcairól már elfogyott a konzol, de folyamatosan szállítják az utánpótlást; más kérdés, hogy "amint érkezik új szállítmány, azonnal elkapkodják". Fils-Aime leszögezte, rengeteget tanultak a Wii idején erről a problémakörről.

A múlt hét péntek Amerikában úgynevezett Fekete Péntek volt, ami az országban hagyományosan a karácsonyi bevásárló szezon kezdetét jelenti. Ilyenkor a konzoleladások is felerősödnek, a Nintendo több mint 1,2 millió játékgépet adott el csak az USA-ban: a 400 ezer Wii U mellé, 300 ezer Wii, 250 ezer 3DS és 275 ezer DS jutott. Nem elírás, a DS lepipálta a 3DS-t.

25.
25.
Norbiii
#24: Én 2 évesen kaptam egy SNES-t,meg egy sárgakazis gépet,asszem SEGA volt. 14 évesen kaptam egy ps2-öt,most nyáron meg egy Wii-t. :::) Itt már mindegyik gépnek jó grafikája van! Már a ps2-nek is nagyon jó grafikája volt! A játékélmény fontosabb.
24.
24.
DeVincent
#23: Az első konzolom ps1 volt, még 6-évesen kaptam. 2002-ben kaptam gamecube-ot, az első nintendos gépemet. Nekem soha sem a grafika számított, hanem a játékélmény. Amúgy meg a nintendo wii-in is vannak szép grafikával megáldott játékok: Monster Hunter 3, The Last Story, Resident Evil - The Darkside Chronicles, Legend of Zelda Skyward Sword. A COD-ról pedig annyit, hogy a Black Ops 1-óta hanyagolom... :-)
23.
23.
Norbiii
#22: Mximálisan,maximálisan egyetértek! És nagyon jól esik a mondataidat olvasgatni,mert itt nálunk mindenki 360/ps3 fan egyedül én vagyok Wii párti(család haverok) ők a grafikát nézik le,pedig nem rossz az a grafika,meg a MARIO-t ,,köpködik,, mert ők CoDoznak....:)
22.
22.
DeVincent
#21: Ps1,Ps2, Xbox, Ps3, Xbox 360, PSP, Nintendo 3D és Nintendo Wii-im is van. Mai napig mindegyikkel játszom. :-)
A nintedo wii-t pedig nem csak én, hanem még 6-éves unokahúgom is imádja, nem beszélve az 54-éves anyámról. Nem a grafika miatt vettek belőle 96-millió darabot(köztük én is), hanem az általa nyújtott élmény miatt.
Mindegyik konzol más-más célközönséget szólít meg, mivel nem mindenkinek ugyanaz az ízlése. Valaki Nintendo párti valaki meg Sony-s. Ezt kéne már lassan felfognia egyeseknek, nem pedig köpködni a másikat, hogy Fújj Nintendo, vagy fújj Sony...kicsit gyerekes.
Amúgy meg az, hogy a Nintendo Wii U bukás lesz-e vagy sem az a jövő kérdése.
Szerintem senki sem "látnok" itt. Majd fél év múlva kiderül.
(A PSP vitáról meg annyit, hogy jó kis cucc: Ha az ára 40-45K körül lenne, nem pedig egy asztali konzol árkategóriájában mint például Ps3/Xbox360, akkor fogyó eszköz lenne)
21.
21.
Norbiii
#20: Maximálisan egyetértek!
Mindenki azzal játszik,amivel szeret! Nekem Wii-m van,és nem érdekel se a Wii U,sem a ps3 egyik sem,de tiszteletben tartom azokat az embereket,akik ezekkel játszanak! A Wii számomra a legjobb! Sokan a grafikáját kritizálják,miközben nagyon jó a grafikája,csak épphogy egy kicsit el van maradva a ps3/360 grafikájától! Végül is nem kockaemberkékkel ugrálunk(bár az is jó..),csak az a különbség,h az egyik kicsit élesebb,élethűbb,mint a másik,de nem fogok pixeleket számolgatni,én így vagyok vele. :) A grafikája tökéletesen megfelel nekem. Látom az embert, a tájat,nagyszerű játékélmény,jó játékok,mi kell még? Most meg az,h az élesebb,meg élethűbb valamivel az már nem érdekel. :)
20.
20.
BudTerence
Én sem értem, az emberek miért köpködnek egymás konzoljára. Emberek, legyetek érdeklődőek a világra, ezek csak gépek, mindegyik érdekes valamilyen szempontból, tekintsetek rájuk így.
Engem mindenféle konzol érdekel, van PS3-am, de beszereztem a régiek közül egy Super Nintendo-t, Sega Megadrive-ot, Panasonic 3DO-t, Sony Playstation 1-et, Sega Saturn-t, Nintendo 64-et, egy eredeti régi Gameboy-t meg egy Atari Lynx-et. Mindegyiknek megvan a maga varázsa.
19.
19.
Gamelord
#14: Nem azért, de hogy vitatkozhatsz úgy, hogy "úgy emlékszem", aztán meg már számadatokról beszélsz. Ez már az elvakultságnak a netovábbja. Olvass utána legalább, 5 perc az egész, mielőtt butaságokat írsz. Mondjuk 400k ugyanannyi mint 300k, bizonyos helyeken. De egyebként nem is a kezdetlegi bukásról volt főként szó, hanem arról, hogy több psp-t adnak el szinte a mai napig, mint vitát. Olyan hét is volt, hogy 40x, igen NEGYVENSZER annyi 3ds-t adtak el, mint vitát. Persze van ahol ezt sikeresnek nevezik.
#15: Te nem tudom hol élsz, volt nintendo konzol, amit nem bukásnak harangoztak be, a kedves ellen "szurkolók"?
18.
18.
benjo6
Szidhatjátok a Nintednot, így és úgy, mondhatjátok, hogy szar, de attól még nekik van a világ legkirályabb játékfejlesztőcsapata, amik őt csinálnak az min 8.5-es a 10-ből, és az már aljahulladéknak számít, a cég profitot termel, az előző generáció legsikeresebb konzolja a Wii-volt... mi kell még, hogy elismerjétek ti "ős gamerek", hogy igen is a játék Kiotóban kezdődik?
17.
17.
Kumite
#12: Mindenki impresszívnek tartotta a Vita nyitását, kivétel nélkül...

"Csak" azóta bukás, hogy megjelenése után 1-2 hónappal már 10 ezer alatt volt a heti Japán eladási adatokban, és a maradék 40-45 hét alatt talán 2szer csúszott 10k fölé...

A Vita nem volt bukás induláskor, most bukás, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy végig bukás is mara.
16.
16.
randall13
#14: Nem a Sony és nem is Te fogod eldönteni hogy mennyire sikeres egy konzol, hanem a Kiadók. De értem én, a Vita "hatalmas" játékkínálata egyértelműen sikeressé teszi a konzolt. Mennyi említésre méltó játékot is fejlesztettek rá az elmúlt 1 évben? Hmm.. Talán egyet, azt is a premierre.
Az pedig már régen rossz, ha a Sony szájából azt hallod, hogy "nem a várakozásoknak megfelelően halad a Vita értékesítése".
15.
15.
#14: Azért, mert minden amit a Sony csinál az bukás, amit a Nintendo az meg maradandó értéket képviselő, alulértékel, innovatív újdonság. :D
14.
14.
simon 555
#13: Ez a szám adatokon nem változtat...
A VITA miért rajtolt szarul míg ez jól ha egyszer majdnem ugyan annyit adtak el belőlük az első nap?
Amúgy meg olyan nem volt,hogy elismerték volna,hogy bukás.Csak azt mondták,hogy nem ment minden a tervek szerint,tehát nem temették el mint sokan mások értelmetlenül...
13.
13.
randall13
#12: De még a Sony is elismerte hogy bukás a Vita.
12.
12.
simon 555
Érdekes.
A PSVITA is kb így rajtolt 400 ezer körüli eladással ha jól emlékszem,ott meg mindenki azt mondta,hogy mekkora bukás volt a rajt...
11.
11.
spikee576
csak remélni tudom hogy olyan sikeres lessz mint a wii.
10.
10.
Ha nem lenne PSen tuti vennék egyet feketében. Igazán tetszik.
9.
9.
p3ti
Nintendo Gamecube óta nem vettem N konzolt , bár mindig is rajongtam érte . Lehet meglepem magam a karácsonyi zsetonból vele :)
8.
8.
p3ti
#2: Ha lenne egy 20 kérdéses IQ teszt a regisztrálás előtt , akkor a GK felhasználóinak a 75% eltűnne . Többek között ezek a retardok is
7.
7.
p3ti
#5: Szeretem az MSt , és a Sonyt is , ennek ellenére tudok örülni az N sikerének (Y)
6.
6.
Gamelord
#2: Miért, alig több mint 30 :D
5.
5.
benjo6
Gratulálok a MS és Sony seggét nyaló fanboypistikék jóstehetségének...Csak a NINTENDO:)
4.
4.
Rayzax
#3: énis szívesen idetennék egyet a Wii-m mellé :D
3.
3.
myrte
Ahhoz képest, hogy pár vérpisti mekkora bukást jósolt neki.....
Igazán jól indítottak. Én is szeretnék beszerezni egyet.
2.
2.
randall13
Kedves likvidál gyula, remélem olvasod a hírt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...