HWSW: Hadat üzen a konzoloknak a Valve?

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 11.
  • Hardver
Link másolása
A tévébarát Big Picture üzemmód csak a kezdőlépés volt, a Valve nem titkoltan szeretné felmérni a terepet, hogyan teljesíthetnek jobban a PC-k a nappaliban. Steames hardverrel szállna szembe a konzolokkal.

A Valve a múlt héten tette nyilvánosan is elérhetővé a Steam régóta várt Big Picture üzemmódját. A kezelőfelület tévé- és kontrollerbarát, amivel a fejlesztőcég egyértelműen arra akarja ösztönözni a felhasználókat, hogy vonuljanak át a nappaliba, és nagy képernyőn élvezzék a PC-s szolgáltatást, mintha konzolon játszanának. Ha az üzenet nem lett volna egyértelmű, a Valve még leárazással is megfejelte mindezt: a kontrolleres irányítást is támogató címeket akár 75 százalékkal olcsóbban vásárolhatták meg a játékosok.


És mint kiderült, ez csak a kezdet. A Valve vezérigazgatója, Gabe Newell a pénteki Video Game Awardson úgy nyilatkozott a Kotakunak, hogy a fejlesztőcég jelenlegi célja felmérni, hogyan teljesíthetnének jobban a PC-k a konzolok hazai pályájának számító nappaliban. Newell szerint a Big Picture fogadtatása jobb volt mint amire számítottak, és mihelyst a linuxos Steam elkészül, a Valve rugalmas körülmények között vághat bele a saját hardverének fejlesztésébe. Newell szerint egy ilyen kombináció ütőképes riválisa lehetne a Microsoft és a Sony újgenerációs konzoljának.

Hogy fest a Valve jövőképe? Olvasd el a teljes HWSW-cikket, és kiderül!

20.
20.
Raziel
Nos úgy néz ki a steam meglépi végre azt amit már más gyártók is megtehettek volna. A Microsoft sem járt volna rosszul, ha teljes konzol helyett mondjuk csak valami kis célhardvert ad el amitől elfutnak a játékok. Vagy akár valami külön online programmal működő rendszert építenek ki. A windows live is ott van már nekik nem lenne nehéz komplett játékboltot is integrálni. Mégsem lépte meg senki. Mostanra az alap PC-k egyre erősebbek. Konkrétan ma már egy asztali gép kb.: 100-150 között viszi a játékokat full HD-n közepes/magas beállítások mellett. Sőt talán még olcsóbban is össze lehet már ezt rakni. Mostanság nem törődöm annyit az asztali HW piaccal. A lényeg, hogy alapvetően akár a konzoloknál jobb grafikát vagy éppen sebességélményt garantálhat akár hasonló áron is. Az OPrendszer tuti nem lesz saját. A rendszer lényege szerintem pont a flexibilitás. Ha éppen játszol, filmezel akkor kontrollerrel tudod vezérelni a gépet, ha éppen írni akarsz vagy valami akkor meg felkapod a vezeték nélküli billentyűzetet és lazán neki tudsz állni melózni, leckét írni, Facebookolni. Vagy éppen amit akarsz. Sőt egy webkamerával megtoldva még kommunikációs platformként is jó lenne. Már a szüleim is használnak Skype-ot pedig ők anno még a PC-nek is ellenségei voltak. Mostanság meg elég természetesen használják. Egy olcsó és minőségi PC ami sok mindenre alkalmas. Nos ezt még ők is megértenék, hogy jó. A kérdés a szolgáltatás, és a gép ára. Szerintem ez a fejlett világban irgalmatlanul hatalmas üzlet lesz, ha a Valve jól csinálja akkor még az Androidot és IO-st is betámadja és lehetővé teszi, hogy a telefonunkról is elérjük a steam alkalmazásokat otthon wifin. Mindjuk mint a Wii U konzol kontrollere. A lehetőségek tárháza igencsak komoly.
19.
19.
p3ti
Na , kidobnak egy konzolt , rá 3 évre a half life 3mat , majd 10 évig ülnek kussba és lesnek kia fejükből , aztán megint kiadják a half life új részét . Gogo valve . Én már csak azért sem használom a steamet , mert ezzel támogatom a teljes digitalizálást :\
18.
18.
névtelenség
#17: Piszkosul nagy a kockázat, és nagyon erősek a monopolhelyzetben lévők. A mai status quo-k sem tegnap alakultak ki.

Ha érdekel érdemes az egész alfájának utánanézned a neten. Nagyon érdekes sztorik ezek!
17.
17.
randall13
#15: De akkor egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért nem csapott le még erre a lehetőségre egy cég sem, pedig szerintem rengeteg pénz lenne benne, s mint kiderült, már az alapok is megvannak hozzá. Most vagy van valami buktató az egészben, vagy ezek tényleg ennyire hülyék.
16.
16.
névtelenség
#11: Ha belegondolok, hogy 99-ben ugyanezt mondták a Steam elképzelésére is. :D
14.
14.
samatagrav09
#11: Ha gondolod kifejtheted bővebben.
Én érdekesnek tartom az ötletét de szerintem fölösleges.
12.
12.
randall13
#9: Majd ha minden háztartásban garantálva lesz a több gigabites net, akkor esetleg. De amíg ez nincs meg, játsszon a halál fáziskéséssel...
11.
11.
Kratos76
Gyökér csávó gyökér tervei!! Vicc az egész!!
9.
9.
Cooper911
Hát sok sikert. De:
Ha az onlive müködne normálisan magyarországon, tehát lehetne vásárolni rajta, elérhető lenne a hardver magyarországon, lenne szerver magyarországon, akkor senkinek eszébe sem jutna ez a steames dolog. Rajta lenne a hardver a TVn, TV bekapcs játszik. Kész. Esetleg megnyomja a vásárlás gombot és játszik tovább. Steamen meg letöltögetni a játékot, hogy fut az adott harveren stb.
Szóval az a gáz hogy egy olyan technológián dolgoznak aminél már van jobb.
8.
8.
Ooorky
Hmm linuxos játék pc...
Csak egy apróság:
Én elsődlegesen videókonvertálás miatt raktam fel egy tök alap debian-t, de később kipróbáltam rajta a Zero-K multiplatform játékot.
Nincs látható különbség, egészen addig míg nem kezd el több száz egység rakétákkal, lövöldözni egymásra, mivel minden egyes röppályát külön kezel a játék (magyarul elég durván terheli a processzort). Na ezen a ponton a linuxos verzió 30-40%-kal több fps-t bír kipumpálni magából, mint a windows-os.
7.
7.
bodortamas1
Én meg nem szólok bele :////
6.
6.
SCR3AMN00B
Esélytelen, a big picture felület meg szimplán még nem is tetszett :/
5.
5.
hedzsooo
A Windows-t, meg ezzel ugye az MS üzleti befolyását igyekeznek leginkább megkerülni, majd meglátjuk hogyan fog elsülni, egyenlőre korai lenne viszont ítélkezni, mert sem a Steam PC-konzol hibridjéről, sem az azt müködtető op.rendszerről nincsen még semmi konkrét infó.
3.
3.
biohazard rex
#1: Viszont nekem az ötlet tetszik, hogy 4 évente lefixálják a gép konfigját, így kaphatnánk értelmesebb portokat és a hardver gyártók is jobban ráfeküdhetnének a finomhangolásra.

A steam op- rendszerről meg annyit, hogy feleslegesnek tartom. Lekorlátozna mint egy konzol kb. Ebből meg nem kérek.
2.
2.
shooter1234
Szerintem nem fogja sok ember csak azért TV -re kötni a PC -jét hogy Steamet használjon. Egy -egy Full HD vagy 3D film miatt már annál inkább.
1.
1.
br1Koo
értelmetlen hülyeség :D A pc az pc marad, attól hogy egy konzolos kezelőfelületet beraknak még mindig egyszerűbb és átláthatóbb ablakokban használni a steamet, miközben lehet a gépen mást is csinálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...