Next-gen motoron dolgozik a Rockstar is

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 12.
  • Hír
Link másolása
Grand Theft Auto V ide vagy oda, a Rockstar is a következő generációs platformokra gyúr a háttérben, több munkatársat keres már a feladatra. Az álláshirdetésekből szemezgetünk.

Be kell lássuk, önmagában ez nem meglepő információ, viszont kétségkívül érdekes látni azt a folyamatot, ahogy a fejlesztőcégek átállnak a következő konzolgenerációra. A legutóbbi hírek szerint új Xbox jövőre érkezik, a PlayStation 4 pedig valamikor 2014 tavaszán kerülhet boltokba, ideje felkészülniük a játékkészítőknek is!

És mint kiderült, a Rockstar már készülődik is serényen. A Rockstar North stúdió például "tapasztalt programozót keres, akinek az engine-fejlesztésre kell koncentrálnia", és a cég szerint ez "kiváló lehetőség arra, hogy csúcs architektúrákat és nagy teljesítményű rendszereket fejlesszen a jelen és a következő generációs platformokra".

A Rockstar San Diegónak fizikaprogramozóra van szüksége, a hirdetés szerint a "RAGE-csapat szorosan együttműködik a játékfejlesztőkkel, hogy új technológiákat és már jól bevált gyakorlatokat, illetve folyamatokat integráljon a Rockstar csapatai által használt motorokban".

Végül további érdekesség, hogy mindkét stúdiónak szüksége van hálózati programozóra, ezek az állások viszont a következő generációtól független munkát kínálnak, a feladat ugyanis az, hogy az úriember dinamikus multiplayerrel ruházza fel a Rockstar jól ismert nyílt játékvilágait és a tőle megszokott komplex játékmenetet. Mondjuk a GTA V mellé passzolna is a koncepció...

14.
14.
p3ti
#12: Már akinek , én pl. abszolút nem várom . Ha dönteni kéne a GTA 5 és a last of Us vagy a gears of war között , tuti eszembe sem jutna a GTA
12.
12.
aruha
GTA5 ide vagy oda?? Na majd meglátjuk mikor kijön a GTA a Far Cry 3 a Crysis 3 és minden másik játék háttérbe fog szorulni :P
11.
11.
dzsiádzsó
Nem csodálkoznék, ha a jó bevált receptet követné a R*. Egy kis motor tesztelés a Bullyval ami jó mert szerethető akármilyen fos lesz a grafika benne, vagy éppen bugos. Ezek után kicsit nagyobb falat RDR, Midnight lehet, esetleg valami új és lefújják Bullyt az amcsi közhangulat miatt. Utána jöhet nextgen GTA vice city :)
10.
10.
adam6751
Örülnék egy Next Gen Red Dead Redemption-nek.
9.
9.
HarDwell
7.
7.
zsoze
biztosan mocsok drága lesz az új konzolgeneráció a magyar fizetésekhez képest az első 2évben kihagyom a vásárlást meg megvárom a törést.
5.
5.
keiji maeda
hiába jön az új konzolgeneráció eleinte piszkos drága lesz ráadásúl csak egy két gyorsan összecsapott cím lesz hozzá , egyedűl az exclusive nyitó címek lehetnek érdekesek :)
4.
4.
Kratos76
Az R* játékainak gyenge pontja számomra mindig a multi volt!
Remélem ezen a téren lesz fejlődés. A single része a játékaiknak mindig ütős volt!
3.
3.
Caine
Kíváncsi leszek mit hoznak majd ki az új konzolból!
1.
1.
DON GONDOCS
Hát ezis elkezdődik, majd ha látunk belőle valamit, akkor lesz itt nagy meglepetés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...