A bitComposernél vannak a S.T.A.L.K.E.R.-jogok

Örömhírrel szolgálhatunk a S.T.A.L.K.E.R.-rajongóknak. Ha már úgy vélekedtél, hogy soha nem készül új rész a népszerű posztapokaliptikus címhez, akkor nagyon tévedsz. A bitComposer szerezte meg a játékos jogokat.

Szűken egy éve ütötte fel a fejét a gyászhír, miszerint a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztését lelőtték, a GSC feloszlott, a megmaradt tagok pedig egyebek mellett a Survarium nevű MMOFPS-en szorgoskodnak. Nos, a S.T.A.L.K.E.R.-márka nem veszett el, elvégre a bitComposer Entertainment szerezte meg a címhez kötödő videojátékos jogokat Boris Natanovich Strygatskytól, így a jövőben ő készíti az új programokat.

A német kiadó és fejlesztőcsapat 2009-ben alakult, egyetlen valamirevaló termékük a februárban megjelent Jagged Alliance: Back in Action volt, de ismerős lehet a nevük a Drakensang Online-ról és az Air Conflicts: Pacific Carriersről is.

A cég csupán a játék jogait szerezte meg, minden más (film, könyv, matrica stb.) Boris Natanovich Strugatsky testvéreinél marad, miután az író novemberben elhunyt.

A bitComposer fejese, Stefan Weyl kifejtette, rendkívül fontos sarokkövet képvisel náluk a S.T.A.L.K.E.R.-licenc, hiszen ebben látják a nemzetközi siker kulcsát. Eddig nem nagyon volt dolguk AAA-kategóriás játékkal, de most nagy lehetőség előtt állnak. Wolfgang Duhr úgy fogalmaz, hogy a milliós eladással büszkélkedő széria sikerét tovább szeretnék vinni, hiszen a jövőre nézve rengeteg potenciállal rendelkezik.

Kijelenthetjük hát, hogy a S.T.A.L.K.E.R. nincs veszve, a németek továbbviszik a hagyományt, és érkezik az új rész! Ámen!

10 komment - szólj hozzá!