Nem is a S.T.A.L.K.E.R. van a bitComposernél

  • Írta: InGen
  • 2012. december 13.
  • Hír
Link másolása
Tegnap kicsit korán örültünk, bár tegyük hozzá, nem a mi hibánk. Úgy tűnik, hogy a bitComposer csúnyán átrázott mindenkit, és nem is a S.T.A.L.K.E.R-jogokat szerezte meg, csak majdnem. Egyelőre nincs tiszta válasz.

Szóval, tegnap megírtuk, hogy a bitComposer bejelentette, megállapodott a S.T.A.L.K.E.R. írójával (mielőtt az elhunyt november végén), hogy mostantól ő készítheti a S.T.A.L.K.E.R-franchise-hoz kötődő játékokat.

Azonban több probléma is akad.

Az egyik, hogy a GSC Gameworld, vagyis a S.T.A.L.K.E.R. eddigi fejlesztőjének fejese, Sergiy Grygorovich bejelentkezett Facebookon, és közölte a világgal, hogy szó sincs erről, ugyanis a S.T.A.L.K.E.R-játékok jogai továbbra is nála vannak, és tudomása szerint nem ivott mostanában annyi vodkát, hogy emlékezetkiesés közben eladta volna azokat a bitComposernek, vagy bárki másnak.

Mint kiderült, a bitComposer nem a S.T.A.L.K.E.R. (így, nagybetűkkel) jogait vásárolta meg, hanem az eredeti, Strugatsky-fivérek által írt Roadside Picnic (Piknik az út szélén) novella jogait, amiből aztán Andrei Tarkovsky rendezett filmet Stalker (magyarul Sztalker) néven, kisbetűkkel.

Mindez csak azért érdekes, mert a bitComposer a sajtóközleményben kifejezetten a nagybetűs rövidítést használta, amiből mindenki arra következtetett, hogy az eredeti játékok jogai kerültek hozzá. Tehát vagy az a helyzet, hogy a bitComposer át akart minket verni, vagy annyira hülyék, hogy azt hitték, a S.T.A.L.K.E.R. jogait vásárolták meg.

10.
10.
Kleppi
Am valami ujjítás kéne uj engine vagy valami..
a clear sky egy szar volt a de a Call of pripyat sem volt valami hű de nagy játék...
ujj motor más Scriptek és megvan oldva :D
9.
9.
Kleppi
én szeretem a stalkert imádom a régi gépemen kb 10 végigjátszottam a Shadow of Chernobil-t :D
8.
8.
Kratos76
Ez miyeln egy szar játék nem is kár ha nem lesz folytatása!!
7.
7.
Teuton
Azért csak nem mindegy a minőség. CD Red vagy A4 lennének azok akik tudnának vele bármit is kezdeni szerintem (eltekintve ugye GSC utódcégektől).
6.
6.
piskóta
engem már az sem érdekel, ha Joli néni veszi át, csak kezdjék már el csinálni
4.
4.
sajmon
3.
3.
Extol
Haha, ez nevetséges! Hátha majd a Beth kaparintja meg a végén akkor lenne a legjobb
2.
2.
xxxgamer4ever
Fenébe. Pedig már megörültem tegnap, hogy talán lesz belőle valami.... :(
1.
1.
shooter1234
Hát az az előbbi része az utolsó mondatnak gáz, az utóbbi meg még nagyobb gáz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...