Electronic Arts: nincs többé Play4Free

Az Electronic Arts bejelentette, hogy megszünteti a Play4Free márkát, a free-to-play játékait pedig az Origin szolgáltatás alatt teríti majd. A döntés nem meglepő, inkább az volt a kérdés, hogy mikor lépi ezt meg a kiadó.

Az Electronic Arts annak idején a Battlefield: Heroes társaságában indította útjára a Play4Free márkát, az akkor még gyerekcipőben járó free-to-play modell megtestesítéseként. Azóta olyan címek soroltak be az elnevezés alá, mint a Need for Speed World, a Battlefield Play4Free, a BattleForge vagy a Command & Conquer: Tiberium Alliances.

Viszont a Play4Free jelenlegi formájában megszűnik, mostantól az Origin szolgáltatás alá tartoznak a kiadó free-to-play játékai. A fantáziadús Origin Free To Play nevű felhozatal itt érhető el, néhány nap múlva az eredeti weboldal is ide irányítja át a felhasználókat. Az EA részéről nem meglepetés az Origin ilyen irányú erősítése, hiszen a rivális Steam már régóta bevezette ezt a szolgáltatást. A free-to-play játékok természetesen Origin-fiókkal érhetők el.

28 komment - szólj hozzá!