A Ubisoft megvenné a THQ játékait?

Lapértesülések szerint a Ubisoft is bejelentkezett a THQ stúdióiért és játékaiért, más kérdés, hogy csak olcsón hajlandó megvenni azokat. Több szempontból is érdekes lenne, ha a pletyka megvalósulna.

Mint ismert, a THQ ellen csődeljárás indult, ami afféle menekülőút, egy utolsó lehetőséget ad a vállalatnak arra, hogy feltámadjon. A háttérben már zajlanak a tárgyalások egy magánbefektető céggel, ami szívesen felvásárolná a kiadó eszközeit (beleértve a stúdióit, játékait és megbízásait), ugyanakkor a THQ maga is elmondta: várja a további jelentkezőket, neki a biztos pénzügyi jövő a fontos elsődlegesen.

Elemzők már korábban is hangoztatták: nem kizárt, hogy egy-egy nagyobb kiadó, mint az Electronic Arts vagy a Ubisoft megkörnyékezi a kiadót, és mint az MCV megtudta utóbbi tényleg tárgyal a THQ-val. Ahogy korábbi nyilatkozatokból is lehetett következtetni, a Ubisoftot elsődlegesen a játékfejlesztő stúdiók és a nagyobb címek, például a Saints Row, a Darksiders, a Company of Heroes, a Red Faction, a Homefront és a WWE érdeklik.

A pletykák szerint a Ubisoft azonban a THQ elvárásaival ellentétben nem licitálni akar, inkább olcsón szeretné megúszni az üzletet. Ha megvalósulna mindez, azt is érdekes lesz megfigyelni, a THQ melyik játékairól és csapatairól hajlandó lemondani, elvégre a Clearlake-kel ellentétben a Ubisoft saját név alatt futtatná tovább azokat.

45 komment - szólj hozzá!