Kormánytámogatással fejleszt motort a Ubisoft

  • Írta: fojesz
  • 2012. december 28.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft bejelentette, hogy két francia kormányzati szervezet közreműködésével fejleszt majd következő generációs játékmotort, amibe 3,5 millió euró közpénzt is invesztálnak.

A Ubisoft számára is merőben az új az a fajta megállapodás, amit a francia illetőségű kiadó kötött két francia kormányzati szervezettel, az Atomic Energy and Alternative Energies Commissionnel (CEA) és a National Center for Scientific Researchcsel (CNRS).


A vállalat a kutatókkal karöltve következő generációs játékmotort fejleszt, a Mango kódnevet viselő projekt összesen 14 millió eurót kóstál, ebből pedig 3,5 millió eurót a kormány áll majd. A Ubisoft részéről a montreali és a montpellieri stúdiók vesznek részt a 22 hónapig tartó munkálatokban.

A francia kormány végső soron azt reméli a fejlesztéstől, hogy az újabb munkahelyeket teremthet Franciaországban, és egyúttal megnő a francia videojátékok száma is. A kutatók már jelezték: számos mérnököt vesznek majd fel a Mango munkálataihoz.

25.
25.
Donpedro
#13: (Az említett cégek közül az Activision a legnagyobb, de nvm)
24.
24.
dvs00
Várom azt a napot amikor az Orbán fog majd a FIFA-ba invesztálni milliárdokat, természetesen az adófizetők pénzén.
23.
23.
randall13
Engem inkább az érdekelne, hogy mitől lesz ennek hatására több a munkahely. Nyilván valakinek el kell készítenie a motort, de az a 100 munkahely nem biztos hogy megoldja a munkanélküliséget :D Nagyon parasztvakítás hatást kelt bennem. Hacsak nem az állam támogatná a motorra építő programozókat és részesedne is a majdani bevételből. Mondjuk ebből a szemszögből jó befektetés.
22.
22.
Game Fan
Ahol van pénz attól arra áldoznak amire szeretnének. Ahol nincs pénz ott is arra áldoznak amire szeretnének csak az valamivel feltűnőbb. Egyet kell értsek Mr. #20 kommentjével miszerint ebben benne van a francia nép bizonyítási vágya is. Engem nem is a hozzáállás lep meg hanem az hogy egy manapság egy ilyen grafikus motor kifejlesztése potom 14 milló euró(!) És ez a nem mindegy...
20.
20.
Ooorky
#7: Attól, hogy valami sikeres a mögötte levő cég működhet rosszul (THQ mond valamit?). Nem áll jól a szénájuk nem feltétlenül jelent veszteséget, simán lehet, hogy nincs annyi pénzük, mint amire számítottak a rendkívül okos közgazdászok.

Microsoft is messze van a veszteségestől, mégis dollármilliárdokat kapott USA-tól, hogy fenntartsa monopolhelyzetét (én is 8000ft-ért vettem Win8 Pro-t... a fennmaradó költségeket állnia kellett valakinek).

Franciák eddig mibe öltek eddig pénzt értelmetlenül:
Charles de Gaule rephordozó, egy tengeralattjárókhoz tervezett reaktor hajtja, ami miatt lassú, kurva sok gond van vele, de fontos volt, hogy minden porcikája francia legyen.
Rafale vadászgép: kiváltak az Eurofighter projektből, mivel nagyobb részesedést akartak, az eredmény... nos Rafale fényévekkel jobb gép lett, mint a közös öszvér, de ez megint eurómilliárdokba került az adófizetéknők.
Stb. stb. stb.
Francia néplélek számára fontos a bizonyítás, hogy jobbak az angoloknál és a németeknél (minket majdnem leköptek 5 éve, mikor Párizsban angolul kérdeztük, merre van egy étterem...), emiatt néha irreális dolgokra áldoznak RENGETEG pénzt.

+Közben megnéztem, és az általam leírt ok miatt a Francia államé az Ubi negyede, szal egyértelmű, a költségek negyedének vállalása.
19.
19.
br1Koo
#15: Sajnos arra nincs pénz ebben az országban, hogy az embereknek kenyér jusson, először a gazdaságot kellene rendbe tenni, nem a szekunder szükségleteket támogatni. Ahol arra megy a pénz, mint pl Franciaországban ott erre van lehetőség, de itt mo-n sajnos nem beszélhetünk ilyenről.
18.
18.
randall13
#15: A magyar kormány a tökét nem tudná megvakarni egyedül.
17.
17.
névtelenség
#15: Inkább ne! Annyi sebből vérzik a közellátás és a gazdaság, hogy csak na!
Jobban örülnék, ha azokat a területeket próbálnák fejleszteni leépítés helyett.
15.
15.
Tokodboy
A magyar kormány ebben is példát vehetne.
14.
14.
BrendOoN
#5: http://www.gamekapocs.hu/hir/29244/mar_nextgen_jatekon_dolgozik_az_infinity_ward
Gondolom ezalatt már új engine fog dolgozni...
13.
13.
randall13
#5: Ennek az összehasonlításnak - a divatutálaton túl - az ég világon semmi értelme nem volt, az Activision egy rohadt kicsi cég a másik kettőhöz képest. Még jó hogy a Zyngát nem írtad oda, mert a leírt görbe alapján az következne.
12.
12.
br1Koo
#11: nemazért, akkor neharagudj, azthittem gépről írsz
11.
11.
zsoze
#10: ha meg csak ennyit tudsz hozzászólni tudlak sajnálni
10.
10.
zsoze
#6: bocs tableten fekve így megy, és csak elírások vannak nem pedig hibák
9.
9.
névtelenség
"Egyszerűen presztízskérdés a franciáknak"

Nem azért, de ebben igaza van. Anno 5-6 évvel ezelőtt tényleg az volt a szitu, amit írt. Erre homályba veszően emlékszem.
7.
7.
hedzsooo
#3: Picit most akkor gondold át újból ezt!^

Ubisoft játékai idén is a legsikeresebbek között van PC-n és konzolon is. Far Cry 3 és Assassin`s Creed 3 mond neked valamit? :D

Nehogy már olyan rosszul menjen nekik, mint ahogy te állítod, mert rögtön el ís sírom már magamat akkor, jajj! :P xD


Amibe pedig nem éri meg, abba nem ölnek pénzt rendszerint, kivéve a dilettánsok szvsz. Szerintem a franciák nem annyira buták, persze te aztán biztosan ezt is jobban tudod. ^^
6.
6.
br1Koo
#4: Te meg járj el nyelvtan órára, mert kiég a szemem a kommenteden(segíteni akarok, nem kötekedni).
5.
5.
Donpedro
Legalább nem focistadon :) /politika

EA/FB2 - pipa
Ubi/"Mango" - pipa
Activision - ?????
4.
4.
zsoze
#3: ember te hülye vagy?? olvass már egy kicsit az Ubi már ezelőtt is igen kacsingatott több cím megvételére (THQ felé teszem azt) ember menyni gammát dobott ki csak az elmúlt évben és igen ám ,hogy bejött nekik azért meg nézd már meg kikkel kötöttek szerződés nem csak úgy brahiból dobtak nekik 3,5 eu a többi önrész öcsi olvass mielőtt ilyeneket pörkölsz le
3.
3.
Ooorky
#1: Semmi köze a munkahelyteremtéshez. Egyszerűen presztízskérdés a franciáknak az Ubisoft életben tartása, mikor sok-sok éve az EA kacsingatott a feléjük, akkor is állami pénzem mentették meg. Abból a pénzből lett Prince of Persia és később Assassin's Creed, most úgy látszik megint nem áll jól a szénájuk, ha közpénzeket kell beléjük feccölni (miközben USA-t elítéli az EU amiért pénzzel támogatja a Microsoft-ot...).
1.
1.
Bred
Jó hogy végre egy országban úgy tekintenek a játékfejlesztő cégekre és termékeikre mint munkahely teremtő és még támogatják is, és nem úgy mint az erőszak forrása.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...