Multiplatform címmé válhat a Fez

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 2.
  • Hír
Link másolása
Tavaly az Xbox Live Arcade tegyik leginnovatívabb játéka kétségkívül a Fez volt. Phil Fish, a produktum atyja nemrégiben elhintette, hogy idén más platformokra is napvilágot láthat a sikert hozó alkotás.

A Fez fejlesztőinek új blogbejegyzéséből derült fény arra, hogy Phil Fish nem elégszik meg az Xbox 360-as verzió sikerével, hanem "más platformokra is" portolni fogják a játékot. A számos szakmai díjat és a felhasználok rajongását elnyerő Fez jelenleg csak az Xbox Live-on elérhető, de 2013-ban más gépek tulajdonosai is rátehetik a mancsukat.

Habár a cég kanadai irodáját nemrégiben bezárták és a Polytron jövője egyelőre bizonytalan, Fish elmondta, hogy jelenleg is számos új játékötletük lóg a levegőben. Sőt, az sem biztos, hogy a videojátékok talaján mozognak tovább, "lehet, hogy valami teljesen másba" fognak.

A tavalyi év különösen nagy vízválasztónak számított a cég történetében: magasan szárnyaltak és elérték a mélypontot is. A Fez sikeres lett, nem állított fel új rekordokat, de tisztességesen szerepelt.

A Polytron nemzetközi megítélése tovább javulhat az újévben, elvégre a Fez multiplatform címmé válhat - tippünk szerint a PC-s és a PSN-es verzió a legesélyesebb. A régi idők stílusára emlékeztető játékot mi is imádtuk, kilenc pontot kapott tőlünk.

5.
5.
Cuppak
#3 Üzleti szempontból befogják, a steam minden indie fejlesztőnek a legjobb kiinduló pont, mint ahogy a super meat boy fejlesztői is mondták.. többet nem dolgoznak mincrosoftal :D, binding of isaac nem jelent meg, igaz hogy most multiplatform lesz, de az a lényeg hogy biztos kijön
4.
4.
HellaJay
#3: Akkorát fogok röhögni amikor bejelenti Steamre, amióta a Microsoft 40 ezer dolláros patch-eivel megszívta, hirtelen befogta a hipokrita arcát a PC-vel kapcsolatban.
3.
3.
Sanyeszpaloc$
2.
2.
Razielhu
nagyon érdekel ez a játék, örülnék, ha megjelenne pc-re :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...