Metacritic: gyenge volt a tavalyi év

A játékok pontszámait átlagoló Metacritic idén is elkészítette a maga évösszegzését, amiből az is kiderül, hogy 2012-ben jóval kevesebb játék kapott kiváló értékelést, mint 2011-ben.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#20
Walking dead , Borderlands 2 , Journey .... nekem ez volt a top 3 . Szerintem a Walking Dead olyat mutatott , hogy sok játékfejlesztő elbújhat mögötte . De nekem nagyon tetszett az Asura's Wrath is , amire kb. már senki sem emlékszik :)
#19
Törölt felhasználó
#17: Pont ezt írtam én is. Sok olyan oldal van aminek a tesztje vagy fizetett vagy annyi hogy rossz vagy jó. És így mivel ezeket is beleszámolják, semmi realitás nem jön ki, csak max annyi hogy valamit hypoltak vagy sem. Egy Call of Duty sosem lehetne például elől még akkor se ha úristen valami extra nagy újítás lenne, mert divatból lesznek 3-4 pontot adó site-ok,szóval erről ennyit.
#18
gyenge év ?? talán, ha nem erőszakolták volna meg a pl. a Resident Evilt, akkor az is jobb értékelést érhetett volna el vagy ha a legtöbb játék nem eszetlen hentelősdi lenne már az is sokat segítene. persze ezek a PIACI IGÉNYEK, de akkor miért is lett gyenge az év ?
#17
Egy olyan oldalon(metacritic) ahol a legtöbb ember csak az 1 pontot és a 10 pontot ismeri nem lehet adni szerintem, ugyanis sajnos a legtöbb ember úgy értékel,hogy ami tetszik az 10 pont ami meg nem az 1 pont.
Így ugye teljesen reális képet lehet kapni...
#16
YanezModerátor
Hiába volt gyenge ez az év,de még így is annyi jó játék jött,hogy senki sem érkezett mindet lejátszani.És íme 2013!Most fognak jönni csak a nagy címek:GTA V,Watch Dogs,God of War,Last of Us,Tomb Raider,Beyond-ez ami kapásból eszembe jutott,de még ki tudja miket fognak kiadni.Happy New Year!
#15
Persona 4 Golden? Azért az jó, hogy egy 4 éves játék (szinte) egy az egybeni portja veri az idei játékokat. Vessenek magukra a fejlesztők az elmúlt év alapján.

Nekem az egész évben az új Hitman rész tetszett a legjobban, szerintem nagyon jól sikerült, remélem a következő részhez is megtartják a fejlesztőgárdát
#14
#13: A jelenlegi konzol generációra is van jó és kevésbé jó játék. A színvonal emelkedése nem garancia arra nézve hogy megjelenik a next gen. A mostaniakra is lehetne sokkal jobbakat készíteni de a futószalag effektus meg az átalakult piaci igények ezt kívánják.
#13
#12: És pont ez a baj, vedd az idei év bármelyik játékát, és helyezd el a 2007-es listán, (szerintem a legjobb év a videojátékok történetében) és így tekints mindegyikre. Egyiknek sem lenne semmi esélye, az FC3-nak sem, talán csak a Journey-nek, de az sokaknak túl művészkedő. Esetleg ha végre megjelennek az új konzolok, hajlandóak lesznek valódi újdonságokkal előállni, ha másért nem, hogy átcsábítsák az embereket.
#12
#8: Azért a FC3 is elég szépen odatette magát szerintem még akkor is ha sok eredeti ötlet nem volt benne. :)
#11
pont ma játszottam a The walking dead-el :D nagyon jó játék :)
#10
Először úgy voltam vele, hogy a persze a Walking Dead nagyon jó lett, de azért nem annyira, hogy mindenhol év játéka legyen. Aztán esett le, hogy idén kb semmi játék nem volt ami maradandó nyomot hagyott volna bennem, úgyhogy meg tudom érteni ezeket az eredményeket. Mert pl a Far Cry 3-mal és a Borderlands 2-vel remekül szórakoztam sokszori végigjátszás után is, az ilyen játékok egyszerűen nem hagynak semmi nyomot az emberben. Talán még az XCOM volt amivel remekül szórakoztam, de így belegondolva azt sem venném elő többször. Talán még a Mass Effect 3-ra mondanám, hogy csak-csak de annál meg dlc-re kellett várni, hogy egy normális befejezést kapjon az ember, ezt pedig nem lehet kitörölni az emlékezetből. De ha jobban megnézitek, szinte minden játék számozott folytatás lassan, úgy tűnik elég nehéz új ötletekkel előállni már a játékiparban is...
#9
#7: A Walking Dead igen nagy vihart csapott pozitív értelemben, szóval sokakat érdekelt. Az egy dolog hogy téged nem :D
#8
Ez az év az Indie, és Free to Play címeké volt, gyakorlatilag csak ezek tudtak bármi újat is felmutatni. A minőségről sokat elmond, hogy az egyetlen idén megjelent teljesen új AAA cím a szintén nem éppen hibátlan Dishonored volt, ezen kívül szinte csak folytatások.
#7
Törölt felhasználó
Keveseket érdeklő játéknál könnyű sikert aratni, valamint egyes gamer oldalak kritikai erősen bérmunkák, így a metacritic összesítése ugyanannyit ér mntha kispista írta volna a hobbiblogjára :-)
#6
#5: Ott a pont!
#5
Hát igen, ilyen gyenge felhozatalból nehéz év játékát választani. A The Walking Dead még meg is érdemli szerintem, tekintve hogy egy-másfél napig szomorú voltam a befejezés miatt. Nekem tetszett a Max Payne 3 is és a Hitman is, de a közelébe sem érhetnek a 2011-es címeknek mint a Witcher 2 vagy Skyrim.
#4
#3: Ámen
#3
1. sok a troll aki odamegy a cod-hoz, és bf3 fanként leanyázza,ugyanez az összes többi ellentétnél. Avagy leszarozzák, mert látták, más mit mondott rá.
2.Rengeteg az öreg kritikus, vagy fan, aki "enyhén" konzervatív. És nem mindnre úgy kell tekinteni, mint egy igazságosztó messiásra, és elhinni minden szavát. Ugyanez az újakkal, mert azok az agyonscriptelt játéknál nem tudják, hogy esetleg mennyivel jobb egy nyílt világú. Na azokat is elragadja a hév, mert néha lélekben utálják.
Nagyon kevés kritikus van, aki igazán érti a dolgát.
#1
Teljesen megértem őket. Amikor kiírtátok a szavazást az évjátékaira kb. úgy voltam, hogy egyik se érdemelné meg igazán (leszámítva egy-két kivételt).
Néhány kategóriában például úgy voltam, hogy miért indult ez? Miért vezet az? Semmi köze a műfajhoz!

Ha megengedtek egy teljesen magán és szubjektív véleményt, akkor (szerintem) 2012 igen csak gyenge év volt videojátékok terén. Szerintem...