Nem lesz több Activision-féle James Bond-játék?

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 6.
  • Pletyka
Link másolása
A héten minden előzmény nélkül eltűntek az online boltokból az Activision égisze alatt megjelent James Bond-játékok, a pletykák szerint lejárt a kiadó megállapodása a 007-es jogokra vonatkozóan.

A napokban három Activision-féle James Bond-játék PC-s változata is eltűnt a kiadó online boltjából, illetve a Steamről, a Quantum of Solace, a Blood Stone és a 007 Legends már nem szerezhető be a szolgáltatásokon keresztül. Az ügynek nem volt előzménye, legalábbis olyan, amiről tudtunk volna.

A NeoGamr végül kiderítette, hogy mindez valószínűleg annak tudható be, hogy lejárt az Activision és a film jogtulajdonosainak megállapodása. A kiadó még 2006-ban vette át a 007-es jogokat az Electronic Artstól, az akkori bejelentés szerint 2014-ig gyárthatott volna James Bond-játékokat a kiadó, mostanáig pedig öt címet dobott piacra a témában. A legutóbbi darab a 007 Legends volt, aminek a fejlesztője, az Eurocom le is húzta a rolót.

Ha igazak is a hírek, azt nem tudni, hogy az Activision meghosszabbítja a Bond-megállapodást, vagy átengedi másnak a terepet. A kiadó még nem reagált a pletykákra.

23.
23.
Quent1n
Számomra a legjobb James Bond játék az N64-es Goldenaye után a NOLF volt. Jah hogy az nem is James Bond.. Hát igen. :) Pedig az után már nem lett volna nehéz csinálni egy ütős JB játékot ami nem csak simán jó hanem igazi klasszikus, de persze ez magánvélemény :)
22.
22.
DON GONDOCS
Ha az Ubisoft vagy Warner Bros. Interactive Entertainment kapná meg a jogokat. Sokkal jobblenne a helyzet
20.
20.
barackostej
#17: Szerintem azért nincs osztott kép a játékokban, mert már a konzolok nem bírják. Egy képen is alig bírják a strapát, nem hogy duplán. A GoldenEyenak meg olyan volt a grafikája, amit simán bírtak még szaggatás vagy butítás nélkül a konzolok.
19.
19.
SwordFish
18.
18.
DevilGamer
Jól tették, gyerekek, hogy az a 007 Legends mekkora egy fos lett, pláne azokkal a Call of Duty-ba illő csatajeleneteivel.
17.
17.
strike19
Szerintem nem lenne annyira rossz játék a GoldenEye,csak nem 10000Ft felett kéne árulni.3000-4000Ft letölthető címnek el lehetne fogadni.Egyébként tisztelet az Activisonnak hogy meghagyták benne a splitscreen multiplayert.(ma is benne hagyhatnák a játékok nagyrészébe az osztott képernyőtt tiszta vicc ,hogy a mai NFS közül egyik se játszható osztott képernyőn.)
16.
16.
kirschakos
#14: Egyetértek. Remélem egyszer lesz folytatása!
15.
15.
waker8
#14: Mondjuk az tényleg jó lett, de a többi...
14.
14.
Caine
A Blood Stone szerintem nagyon is jó játék lett!
13.
13.
Yanez
#12: Bocs,ezt nagyon benéztem!Ha az úton lévő fps-ről beszélsz,akkor igazad lehet.Az eddigiek alapján nagyon gáz.De majd meglátjuk!
12.
12.
waker8
#11: Ha kicsit tájékozottabb lennél, tudnád, hogy nem a Telltale féle TWD játékról beszéltem.
11.
11.
Yanez
#10: A The Walking Dead egy remek játék!Ha többet játszanál vele vagy olvasnád róla más emberek véleményét is,akkor tudnád.
10.
10.
waker8
Hála istennek, végre van rá esély, hogy valaki olyan szerzi meg a jogokat, aki a COD-on kívül más játékokhoz is ért. Az Activison az utóbbi 3 évben nem tudott egyetlen normális játékot sem letenni az asztalra a COD-on kívül. Jó példa a The Walking Dead is, ami olyan 15 évvel ezelőtti szinten van jelenleg
9.
9.
Uhu123
#8: Az Everything or Nothing nagyon jó volt. Szívesen megnéznék belőle egy hd kiadást. Igaza a maga idejében is elég brutál volt a grafikája.
8.
8.
DON GONDOCS
A régi Electronic Arts féle Bond játékok kifejezetten jók voltak. Everything or Nothing, GoldenEye: Rogue Agent, ebbe az irányba kellet volna folytatni.
7.
7.
shooter1234
#3: Na az szerintem is jó volt, de a többit nem csipáztam.
6.
6.
Csoola
#3: A Nightfire-t én is szerettem!
5.
5.
Macifasz
A Blood Stone-ért kár, az sztem nem lett rossz. Nem akarta megváltani a világot, és minden megvolt benne, ami egy akciójátékban meg kell, hogy legyen, plusz megspékelték egy kis motorcsónakos, autós üldözéses résszel.
4.
4.
Nathan
#2: mindegyik szar volt :D
3.
3.
kivenoko
Anno 2003-ban a Nightfire egész jó volt bár már csak alig emlékszem rá... a Blood Stone tetszett az unalmas órák elütéséig... de ez a mostani valami iszonyat. Talán jobb is ha csak ilyenekkel tudnak előjönni...
2.
2.
Yanez
Maradhatna az Activision-nél,ők legalább eddig játszhatónak heggesztették.
1.
1.
Neo1989
Nem is baj úgy se volt egy jó széria.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...