Nem lesz több Activision-féle James Bond-játék?

A héten minden előzmény nélkül eltűntek az online boltokból az Activision égisze alatt megjelent James Bond-játékok, a pletykák szerint lejárt a kiadó megállapodása a 007-es jogokra vonatkozóan.

A napokban három Activision-féle James Bond-játék PC-s változata is eltűnt a kiadó online boltjából, illetve a Steamről, a Quantum of Solace, a Blood Stone és a 007 Legends már nem szerezhető be a szolgáltatásokon keresztül. Az ügynek nem volt előzménye, legalábbis olyan, amiről tudtunk volna.

A NeoGamr végül kiderítette, hogy mindez valószínűleg annak tudható be, hogy lejárt az Activision és a film jogtulajdonosainak megállapodása. A kiadó még 2006-ban vette át a 007-es jogokat az Electronic Artstól, az akkori bejelentés szerint 2014-ig gyárthatott volna James Bond-játékokat a kiadó, mostanáig pedig öt címet dobott piacra a témában. A legutóbbi darab a 007 Legends volt, aminek a fejlesztője, az Eurocom le is húzta a rolót.

Ha igazak is a hírek, azt nem tudni, hogy az Activision meghosszabbítja a Bond-megállapodást, vagy átengedi másnak a terepet. A kiadó még nem reagált a pletykákra.

23 komment - szólj hozzá!