The Walking Dead - 8,5 millió epizódot adtak el

A Telltale Games a Wall Street Journalnak azt nyilatkozta, hogy az elmúlt két hónap bizonyult a The Walking Dead-kalandjáték csúcspontjának értékesítési szempontból, míg a sorozat teljes pályafutása során 8,5 millió epizódot adtak el.

Dan Connors, a Telltale vezérigazgatója örömmel jelentette be a Wall Street Journalnak, hogy nem kevesebb, mint 8,5 millió epizódot adtak el a The Walking Dead-kalandjátékból. A nagy év végi leárazások megtették a hatásukat, ezek tolták meg leginkább az eladásokat: nem csupán a kritikusok haraptak rá a szériára, hanem a vásárlók is bizalmat szavaztak a srácoknak.

Connors szerint a hosszú évek munkája végre megtette a hatását, a Monkey Island és a Jurassic Park után a technológiai és a művészeti háttér már adott volt, s több platformon indítottak támadást. A második szezon koncepciójának lefektetése már folyamatban van. Mindez még a jövő zenéje, de a csapatnak határozott tervei vannak a folytatásra nézve.

A játékosok döntései végigkísérték az egész történetet, s nem lesz ez másképpen a következő évadban sem. Connors megkért mindenkit arra, hogy jól őrizzük meg a mentéseket, hiszen a történet ott folytatódik, ahol abbamaradt.

Ugyanakkor a Telltale hosszútávú tervei közt szerepel, hogy mindenképpen szeretne egy mély történetvezetéssel megáldott játékot készíteni egy nagyobb frencsájzból. A Star Wars is szóba jöhet, de nem mondanának nemet a Half-Life Storiesra vagy a Halo Storiesra sem. Meglátjuk, mi sül ki belőlük!

7 komment - szólj hozzá!