Itt a THQ vége

A bíróság a THQ akarata ellen döntött, nem lehet gyorsan lezavarni az aukciót, ami azt jelenti, hogy elúszott az utolsó esély arra, hogy a kiadót egyben tartsák egy új tulajdonos alatt. A nagy címeket elárverezik, a stúdiókat eladják. R.I.P. THQ.

A bíróság úgy döntött a THQ hitelezőinek nyomására, és a külső tényezőket figyelembe véve, hogy a január 15-ig meghosszabbított időszak, ami alatt a Clearlake Capitalon kívül más cégek is ajánlatot tehettek volna a kiadóra, nem elég hosszú. Végül az egész mizéria úgy zárul le, hogy a THQ-t nem tudja egyben felvásárolni a Clearlake, a felek pedig megegyeztek abban, hogy a kiadó összes tulajdonát elárverezik.

Az aukciót január 22-én tartják meg, és a THQ legfontosabb címeire egyesével lehet majd ajánlatot tenni. A kiadónak valószínűleg nem csak a játékait, de a stúdióit is el kell majd adnia, és egyes beszámolók szerint már mind a Warner Bros., mind pedig az Electronic Arts tett helyszíni látogatásokat egyes csapatoknál.

A THQ-nak tehát gyakorlatilag vége, az pedig január 22-én derül ki, hogy mely címek milyen kiadókhoz kerülnek; csak reménykedni tudunk, hogy mindegyiket átveszi valaki, hiszen a következő pár hónapban olyan játékoknak kellene megjelennie, mint a szinte kész South Park: The Stick of Truth, a Metro: Last Light, vagy a fejlesztés utolsó harmadában járó Company of Heroes 2. Persze a kalapács alá kerülő címek között ott lesz a Saints Row, a Darksiders és a kiadó összes többi nagy címe is.

43 komment - szólj hozzá!