Februárban free-to-playre vált a TERA

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 9.
  • Hír
Link másolása
Egy újabb fizetős MMORPG vált ingyenes modellre, annak ellenére, hogy a tavalyi év egyik szépreményű alkotásával van dolgunk. A TERA mindössze kilenc hónappal a megjelenés után szakít az előfizetéses rendszerrel.

A dél-koreai illetőségű TERA a tavalyi év egyik legnagyobb durranása lehetett volna MMO-fronton, ha nem szól közbe egy olyan cím, mint a Guild Wars 2. A fantasy szerepjáték felhasználóbázisát tekintve csak vegetált az utóbbi hetekben, így a fejlesztők kilenc hónappal a játék elindítása után free-to-play modellre állnak át.

Az európai üzemeltető, a Gameforge bejelentette, hogy azok a játékosok, akik már játszottak és fizettek a TERA-ért, veterán státuszt kapnak az átváltás után. Ellentétben az ingyenesen nyomulókkal, a veteránoknak nyolc karakterük lehet kettő helyett és négy bank-tabjuk egy helyett. Ezen felül egyedi megkülönböztető jelzést kapnak a játékban.

Ha februárban még aktív előfizetésünk van, akkor automatikusan csatlakozunk a TERA Clubba, amellyel számos extra finomságot (prémium cuccokat, boostokat) kapunk mindaddig, míg az előfizetésünk le nem jár. Utána veterán státuszba lépünk.

A free-to-play modellre való áttérés új tartalmakat is magával hoz: élesedik egy 3 vs. 3 aréna, új főellenségekkel akasztjuk össze a bajuszt és eddig soha nem látott kazamatákban fordulhatunk meg, a friss raidekről és kihívásokról már nem is beszélve.

11.
11.
menőség! mindig is ki szerettem volna próbálni ^^
9.
9.
pitlord23
Ez a veteranos rang már az aionba is volt, ott szerencsére megkaptam mert már egyszer volt rá előfizetésem, de ezt a játékot még nem szereztem be. Hogy lehetne elérnem a legegyszerűbben hogy itt is meglegyen?
8.
8.
HerodPK
De jo ugyis most tértem vissza terazni.. 1 onapja kb... sok sok uj játékos oruloknekik akik a terat választják.:) 3v3 aréna nyami.. végre 1 hely ahol a skill dirigál nem az instant lock facepall. meg a hasonlo spemelt szarok :)
7.
7.
siedrenn
#6: Nem kötelező megvenni, ha teljesen ingyen játszol, akkor Free User accountod lesz, ez olyan megkötésekkel jár, hogy 2 karakter/acc, 1 Bank fülecske. Ha bármikor megveszed, akkor Veteran User accod lesz, ami 8 character/acc, 4 bank fülecske. http://tera-europe.com/tera-club.html itt az összehasonlító táblázat, hogy melyik account típus mivel rendelkezik.
Aki azonban komolyan gondolná a játékot, érdemes lenne megvennie, január végégig ugyanis féláron adják.
6.
6.
drat576
#5: de ettől még a játékot meg kell venni, nem? csak havidíj nincs
5.
5.
giga321
Haverom nagyon várta már hogy free legyen el is küldöm neki örülni fog ^^. De lehet én is kipróbálom
4.
4.
siedrenn
Komolytalan hír, lehet, hogy vegetált a játékosbázis, de korántsem ez volt az oka, hogy f2p lesz. NHN részletesen megindokolta, mi az oka annak, hogy Koreában miért váltanak át f2p modellre, és az hogyan fog kinézni. EU meg NA csak követi a koreaikat, persze valószínűleg fel is akarják duzzasztani a játékosok számát, mindenesetre messze a legbarátságosabb f2p modellt tálalják. Persze kérdés, hogy mi lesz majd az item shopban.
1.
1.
wardprod
USA-ban van Crono Scroll (PLEX, ha úgy tetszik), nálunk pedig free to play. Tisztára azt az érzést kelti ez a játék, mintha a szolgáltatók licenszelnék minden zónában és kb azt csinálnak vele, amit akarnak :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...