Átszervezések a Nintendónál

Lapértesülések szerint átszervezés zajlik Nintendónál, ráadásul évek óta a legnagyobb. A kiotóiak a hardveres kutató-fejlesztő részlegeiket egyesítik közös divízió alatt, a hatékonyság növekedését remélik a döntéstől.

Az Inside Games értesülései szerint 2004 óta ez az első alkalom, hogy a Nintendo ilyen mértékű átszervezést hajt végre: úgy tudni, a kiotóiak február 16-án összevonják az eddig elszeparáltan tevékenykedő kézi- és asztali konzolos kutatás-fejlesztési részlegeket. Az újonnan létrejövő Integrált Fejlesztési Divízió így 1200 embert foglal magába, külön irodaházat is kapott.

A közös szervezeti felépítéstől a Nintendo azt reméli, optimalizálhatja a hardverfejlesztési folyamatokat, a csapatok ugyanis megoszthatják egymással a tapasztalataikat és kompetenciáikat. Felgyorsulhat az online konnektivitás fejlesztése, és a különböző rendszerek közötti kapcsolat is hangsúlyosabb szerepet kap majd: a 3DS összekapcsolható a Wii U-val, és a Wii U tabletkontrollere is nagyobb jelentőséggel bírhat, mint önálló, hordozható kütyü.

10 komment - szólj hozzá!