Egyértelmű bukás az Epic Mickey 2

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 17.
  • Biznisz
Link másolása
Legalábbis az Egyesült Államokban, ahol mindössze 270 ezer példányban kelt el a játék a tavalyi év végéig, holott az első részből 1,3 millió darabot vittek haza a játékosok ennyi idő alatt. Muszáj erőltetni a sorozatot?

Nem haraptak rá a tengerentúli vásárlók Mickey egér és Oswald kalandjára, a Los Angeles Times értesülései szerint az Epic Mickey 2: The Power of Two-ból 270 ezer példány talált gazdára az USA-ban 2012 végéig. Az első rész - 2010 hasonló időszakában, szintén csak az Államokban - 1,3 millió eladott egységgel büszkélkedhetett, kizárólag Nintendo Wii-n, miközben az új rész szinte minden létező platformon hódított.

A játék közepes értékeléseket kapott: a Metacritic oldal összesítése alapján a PS3-as és Xbox 360-as verziót átlagosan 59 százalékra értékelték a szaklapok. Kicsivel jobb a helyzet Wii-n, ahol 64 százalékos az átlag. A Epic Mickey 2-ért mi sem voltunk oda túlzottan, azt javasoltuk Warren Spectornak, hogy kuncsorogja vissza magát az Eidos Montrealhoz Thiefet és Deus Exet készíteni.

A Disney természetesen nem fedte még fel a frencsájz jövőjét - Warren mindenesetre négy játékot tervez Mickey főszereplésével. Ilyen lehangoló számadatok mellett ezt talán át kéne gondolnia még egyszer.

A kiadót nem kell sajnálni: tegnap mutatta be a Disney Infinityt, amely többfrontos támadás indít az Activision-féle Skylanders ellen. Nehéz dolga lesz?

7.
7.
aRkye
A fiammal toljuk e címet, kb a felénél járunk. A teszteredmények nem fedik a teljes igazságot, szerintem ennél azért jobb a cucc. Mi jót szórakozunk vele, igaz az irányítás elég pocsékra sikeredett, de összességében tetszik. A fiamnak meg pláne, és végülis, gyerekeknek szánták, ha jól gondolom. Az első rész kimaradt, mivel nem Nintendo áll a tv alatt, így azzal nem tudom összehasonlítani. Ami a lényeg, hogy a fiamat elvarázsolta. Ha esetleg az utódaink írnák a teszteket, kicsit más eredmények születtek volna. :)
6.
6.
Kocsis92
őszintén szólva örülök neki valahol. sehol soha nem láttam még ennyire összetákoltnak tűnő játékot, annyira zagyvának tűnik az egész, randa, stílustalan, valahogy rossz ránézni. megjegyzem sose játszottam vele, ezek a tényezők túlságosan elvették tőle a kedvem szóval gameplayről nemtudok nyilatkozni
5.
5.
Mariah
Nagyon helyes! Remélem, Spector visszaszerzi eladott lelkét és újra elkezd valami játékot készíteni. Például Thief 4-et.

Már az elején sem értettem. Ha valaki készíthet Thief-et és Deus Exet egyáltalán hogyan jut eszébe a Miki egér??? Persze, nyilván van akkora összeg, de akkor sem értem. A Disney-nek például hogyan jutott eszébe Spector? Miért nem a Hello Kitty alkotóit keresték meg?
4.
4.
Gamelord
#3: De nem csak arról van szó egyébként hogy GoW-hoz vannak szokva az emberek. Szimplán elcseszték a játékot.
3.
3.
DevilGamer
Mit várták? Tán azt hitték, hogy majd GoW-hoz szokott szemek majd vesznek egy Epic Mickey 2-őt? Még ha csak Wii U-ról lenne szó akkor is, engem mondjuk jobban érdekel a Rayman Legends, mint ez.
1.
1.
Gamelord
Szerintem ennek a sorozatnak, ebben a formában itt a vége. Igen nagy a visszaesés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...