Véget ért Kevin Butler és a Sony pereskedése

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 17.
  • Hír
Link másolása
Mint ismert, a Sony tavaly ősszel beperelte a Kevin Butlert alakító színészt és reklámcégét, amiért az videojáték vonatkozású hirdetésben szerepelt, és ezzel összezavarhatta a vásárlókat. Most megszületett a megállapodás.

Akit érdekel, itt részletesen utánaolvashat az előzményeknek, dióhéjban a következő volt a lényeg: tavaly szeptemberben a Sony beperelte a Bridgestone gumigyártót, illetve Jerry Lambertet, és az ő médiacégét, a Wildcat Creeket, amiért egy közös reklámfilmjükben Lambert Wii-zés közben tűnik fel. Mint ismert, Lambert alakította a Sony fiktív alelnökét, Kevin Butlert, akire a konzolgyártó hosszabb reklámkampányt épített fel, hogy a PlayStation márkát erősítse.

Jobbról az első: Kevin Butler és a Mario Kart.

A Sony azért ment bíróságra, mert szerinte a fogyasztókat összezavarhatja, hogy Kevin Butler a Wii-vel játszik, egyúttal szerződésszegéssel is megvádolta Lambertet, miután annak 2009 augusztusától egészen 2012 augusztusáig megállapodása volt a Sonyval, amibe az is beletartozott, hogy az úriember az említett időszakban nem szerepel más videojáték vonatkozású reklámban.

A Bridgestone hirdetése még tavaly februárban készült, és ez alapján Lambert maga is elismerte a szerződésszegést, így a következő két évben egyáltalán nem jelenhet meg játékos promókampányban, majd újabb két évig előzetesen kell egyeztetnie a Sonyval minden ilyen irányú tervéről, és jóvá kell hagyatnia azokat.

Ezzel a Lambert-ügy véget ért, igaz, a Sony és a Bridgestone továbbra is perben állnak.

7.
7.
#6: javították :) pedig szerintem olyan aranyos volt úgy.
6.
6.
shooter1234
#5: Ez nekem is szemet szúrt. Pont szólni akartam. (igaz kb. 10 órával később mint te :D)
5.
5.
"A Sony azért ment bíróság" :D én azért idéz...
4.
4.
Quent1n
Azt hinné az ember, hogy akinek saját médiacége van az figyel az ilyen dolgokra.. Így járt, de legalább elismerte :)
3.
3.
br1Koo
b*sszátok meg a bridgestone-t! :D:D
1.
1.
Gamelord
XD. Sajnálom, hülyeséget csinált, de nekem tetszett :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...