Leépítések várhatók a Codemastersnél

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 20.
  • Biznisz
Link másolása
A Codemasters pénteken megerősítette, hogy átszervezésekre készül, amik a digitális fejlesztéssel és kiadói feladatokkal foglalkozó csapatokat érintik főleg. A kiadó szerint az új játékokat nem érinti hátrányosan mindez.

A Codemasters jelenleg is konzultációkat folytat a leépítésekkel kapcsolatban, a vállalat az átszervezésekkel szeretne több erőforrást juttatni a megnövekedett stratégiai jelentőségű területekhez, illetve elvonni azokról, amelyek nem képviselnek hozzáadott értéket. A közlemény szerint elsősorban a digitális fejlesztéssel és a kiadói teendőkkel foglalkozó csapatoknál lehet változtatásokra számítani.

A GamesIndustry International értesülései szerint a Codemasters 80 embert tehet lapátra, a többségüket a southami bázisról. Ennél a stúdiónál jelenleg 500 ember dolgozik, itt készülnek a kiadó egyes versenyjátékai, itt hegesztik az EGO engine-t, és az online részleg is itt működik. A hivatalos közleményből az is kiderül: a lépések nem érintik hátrányosan a legfontosabb címek, mint a GRID 2 vagy a Forma 1-sorozat fejlődését.

9.
9.
ATi0021
#8: Érthető, hogy Forma 1be nem lehet sok újat beletenni, de azért az minimum lenne, hogy ne egy bugos félkész játékot adjanak ki. Amit addig updateelnek, hogy még bugosabb lesz.
8.
8.
Naridar
#7: A Dirt-tel az a baj, már amennyi baj van vele (nekem pl. még mindig kifejezetten tetszenek az új részek), hogy nagyon show-műsorra vették az egészet, nagyon Forza Horizon-t akarnak csinálni belőle, úgy hogy az első rész még egy "egyszerű" rallyjáték volt, nem is beszélve a másik elődről, a Colin McRae Rally sorozatról (nálam még mindig annak a 2005-ös része és a Dirt 1 az etalon).

A Forma-1 meg sajnos a Sony (meg még régen az EA) alatt sem volt másképpen, évenkénti sportjátékban nem lehet nagyot újítani 1 év alatt (lásd FIFA, NFL, NBA, stb.). Legalább 2-3 év kell egy új, önmagában életképes és eredeti játékhoz (ahogy a 2010-et is kb. 2 évig fejlesztették, már régen a 2009-es (Wii, PSP) játék kiadása előtt.
7.
7.
Quent1n
#3: Legjobb dolog lenne ami a játékkal történhet...

A leépítéseken nem csodálkozom.. évenkénti teljes árú Forma1 eleve halott ötlet, a Dirtöt is lelökték a lejtőn.. Remélem azért az ötletgazdák közül is repül pár..
6.
6.
sunstreaker
#3: jaja az kurva jó lenne, én az 1 - et csak belső nézetben toltam, a kezdeteket leszámitva
5.
5.
Gubi
A Forma 1-es sorozat az tényleg borzalmas lett. A 2010, 2011-es részeket vettem meg, de az nevetséges hogy mennyire hülyére veszi a Codemasters a játékosokat. Ígérgetnek mindenféle javítást, aztán miután megvettük és eltelt 2 hónap a bugokkal teli játékban, közlik hogy nem lesz javítás, vegyük meg majd a kövi részt.
4.
4.
Caine
#3: Az nagyon jó lenne! :)
3.
3.
Cooper911
Na még a végén a GRID 2-be is szerveznek belső nézetet :D
2.
2.
ATi0021
A Forma 1-et készítőket kellene leépíteniük. A 2010-es rész még rendben volt, de 2011 és a 2012 szégyenletes lett. Amit mai napig nem értek, hogy a 2012ben miért pixelesek az árnyékok. És ez a legutolsó updateel. Érdekes módon más játéknak nincs semmi baja a gépemen. Szóval jó vétel volt, soha többet nem veszek Codemasters féle F1-et. Jobban jártam volt AC3 vagy FC3-al. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...