Két Zelda is készül Wii U-ra, jön az új Yoshi

A Nintendo Direct elsősorban az új játékbejelentésekről szólt, és ahogy azt korábban sejteni lehetett, a kiotóiak egy raklapnyi first-party címmel várják majd a rivális konzolgyártók next-gen fejlesztéseit.

A Nintendo bejelentette, hogy a Super Mario Galaxy-csapat új 3D-s Marión dolgozik, de már készül az új Mario Kart is. Természetesen mindkét cím Wii U-ra érkezik, Satoru Iwata, a Nintendo elnöke szerint az idei E3-on már mindkettővel játszhatunk. Az új Super Smash Bros. is a Los Angelesben fog bemutatkozni, de ez 3DS-re is megjelenik.

Nyáron kerül boltokba az a Wii U-exkluzív party játék is, amin a Wii Party fejlesztői dolgoznak. A Mario Party-s társasjátékokra hajazó minijátékok a Wii Remote-tal és a GamePaddel egyaránt irányíthatók, bizonyos esetekben pedig maga a GamePad központi funkciót tölt be.

Az új szerepjátékot jelentett be a Xenoblade Chronicles-t tető alá hozó Monolith Soft is: ennek a játék ugyan még nincs címe, de a játékmenet és az első trailer végén megjelenő hatalmas X mindenesetre sejteti, hogy mivel állunk szemben. A gameplay jelenetek ettől függetlenül döbbenetesek.

17 komment - szólj hozzá!