Megvannak a THQ vevői

Hivatalosan is bejelentették, hogy a THQ stúdióit és játékait melyik kiadók vették át. A korábbi pletykák igazak voltak, átment a South Park is, de a Crytek és a Take-Two is beszállt a buliba. A Vigil hoppon maradt.

A Kotaku birtokába jutott, egyébként pedig az alkalmazottaknak szánt levélben a THQ elnök-vezérigazgatója Jason Rubin jelentette be, hogy a kiadó mely címeit és stúdióit vásárolták meg más vállalatok, a DDInvesting jóvoltából pedig az árakról is kaptunk információkat, ezeket olvashatjátok zárójelben.

Ez alapján a Sega vásárolta meg a Relic Entertainmentet (26 millió dollár), a Koch Media vette meg a Volitiont (22,3 millió dollárt) és a Metro-sorozatot (5,8 millió dollár), a Cryteké a Homefront (500 ezer dollárt), a Take-Two kapta meg a Turtle Rock Studios Evolve kódnéven futó fejlesztését (11 millió dollár), a Ubisoft pedig a THQ Montrealt (2,5 millió dollárt), valamint a South Park-szerepjátékot (3,2 millió dollár) kaparinthatta meg. Az ügyleteket még a héten lezárják.

A Vigil Gamest a kezdeti hírek ellenére nem vette meg senki. A csődeljárás keretében azoknak a címeknek és stúdióknak, amik most nem találtak gazdára, elvileg megpróbálnak vevőket keresni, "ha lehetséges".

37 komment - szólj hozzá!