Half-Life - most már Mac-re és Linuxra is

  • Írta: fojesz
  • 2013. január 27.
  • Megjelenés
Link másolása
Noha a Steam még nem listázza, és a Valve sem jelentette be hivatalosan, állítólag már Mac-en és Linux alatt is tökéletesen játszható a Half-Life első része. Visszatérnek a klasszikusok?

Fű alatt jelent meg a Half-Life első része Mac OS X-re és Linuxra, és bár hivatalos bejelentés még nem volt ez ügyben, és a Steam is kizárólag Windowsra listázza ki az 1998-as FPS-t, egyes beszámolók szerint a másik két platformon is tényleg működik a játék.

A Mac-es Steam elindulása, illetve a Valve nyíltan kommunikált Linux-mániája óta az eredeti Half-Life volt az egyik legnagyobb hiányzója a fejlesztők játékpalettájának, feltételezések szerint a játék átírása kövezheti ki az utat más klasszikusok, például a Counter-Strike, a Team Fortress Classic, a Half-Life: Opposing Force és a Blue Shift megjelenése előtt is.

A Half-Life 10 dollárért vásárolható meg.

6.
6.
Azeroth87
#4: Egyet kell, hogy értsek ;-) Nagyszerű játék!
5.
5.
magic1983
wineval eddig is ment.
A Counter-Strike 1,6 már szintén letölthető Linuxon. Felteszem már az OSX-es steamon is feltűnt azóta. A Half-Life 1 nincs megvéve így az nem jelent meg a listámon.
A Hl1 és a rá épülő játékok OpenGlesek nem lehetett igazán komoly kihívás a port.
De persze szerintem is a Hl3 al foglalkozzanak. :-).
4.
4.
Dízel
inkább az ep3-at vagy adják ki egybe a ep-3-4et egybe vagy egy teljes értékű 3.részt adjanak már ki, legalább egy képet h. készül könyörgöm...!
2.
2.
Isaac42
ami jó : végre nem csak windowson lehet tolni (igaz eddig is belehet indítani máson is)
ami nem jó : megint eszembe jutott hogy a Valve emberei kényelmesen üldögélnek valami programozása mellet és már nem tudják hogy miről szól az emberi élet, ahelyett hogy csinálnának egy HL 3 v. HL ep3-mat...
1.
1.
dBLOOD
Linux alatt eddig is ment a Half-Life 1. Legalábbis nálam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...