Az EA félreteszi a Medal of Honor-sorozatot

Minden meglepetés nélkül, az EA parkolópályára tereli a Medal of Honor-frencsájzt. A tavalyi Warfighter gyér kritikai fogadtatása és a vásárlói kedv hiányának folyományaként jövőre nem lesz új rész. Új Battlefield jön helyette.

Várakozásokon alul teljesített a tavaly ősszel megjelent Medal of Honor: Warfighter. A Danger Close törekvése, miszerint a frencsájzt hírnevét visszaállítja, s egyszersmind a Call of Dutyt megszorongatja - kudarcba fulladt. Tegnap az Electronic Arts fejese, Peter Moore a befektetőknek tartott konferencián elmondta, hogy határozatlan ideig félreteszik a Medal of Honor-sorozatot.

Moore szerint két kihívással kellett szembenézniük: az egész szektor lassulásával, valamint a gyenge kritikai és vásárlói fogadtatással. A Medal of Honor: Warfighter kétségkívül alulmaradt, a harci hitelességének dacára nem keltette fel a fogyasztók érdeklődését. Az úriember szerint az alacsony pontszámokat nem érdemelte meg a játék, de ez már nem befolyásol semmit - egyelőre nem kap újabb esélyt.

A Medal of Honor-szériát tehát "kiveszik" a menetrendszerűen évről-évre érkező háborús FPS-ek kínálatából, az idei Battlefield 4 után nem kapunk új részt 2014-ben. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy a Danger Close sorsa miként alakul.

A legfrissebb hírek szerint jövőre is a DICE tér vissza egy új Battlefielddel: a szóbeszédek szerint a régóta várt Bad Company 3-ról van szó, de ne szaladjunk ennyire előre. 

33 komment - szólj hozzá!