Továbbra is veszteséges a Square Enix

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 5.
  • Biznisz
Link másolása
Hitman ide, Sleeping Dogs oda, a Square Enix veszteséggel zárta a pénzügyi évének első kilenc hónapját, amiben elsősorban a tengődő konzolpiac játszott közre. A mobilbiznisz egyre növekszik.

A Square Enix pénzügyi jelentése szerint a december 31-én véget ért kilenc hónap alatt 5,7 milliárd jenes veszteség érte a kiadót, noha az előző év hasonló időszakában több mint 5 milliárd jenes profitot könyvelhetett el. Ennek ellenére a forgalma nőtt, 95,7 milliárd jenről 102,7 milliárdra.

Ahogy a legtöbb vállalat, úgy a Square Enix is arra panaszkodik, hogy újabban nem megy jól a konzolpiac, hiába fektet be és költ óriási pénzeket a játékaira, ha azok nem térülnek meg. A Sleeping Dogs után a kiadó a Hitman Absolutionnel erősített az ősszel, sőt Japánban a Call of Duty: Black Ops II kiadásáért is ő felelt. A Square Enix veszteségeinek jó része még az első hat hónapból származik, innen kellett volna talpraállni.

Máshol minden oké, mondják a japánok, PC-n, mobileszközökön és a közösségi platformokon is elfogadható nyereséget tudtak termelni, például a Sengoku Ixa és a Final Fantasy Brigade is sikert aratott. A kiadó megemlítette, hogy a kiadásai jócskán nőttek, részben a Core Online elindítása miatt is.

A Square Enix a március 31-én véget érő pénzügyi évre azért nyereséget vár, 3,5 milliárd jent, ami 42,2 százalékos csökkenést jelentene éves szinten.

7.
7.
salamon.andras77
Befejezhetnék már a sírást...ugyanaz a sablon minthogy a konzolok haldokolnak, és csak veszteségesen lehet eladni az elején. KIZÁRT, hogy ezek a cégek akármit áron alul adjanak el. A shareholderek szárazon b*sznák meg őket érte. Simán megy nekik csak megy a hiszti, azt hiszik ezek az idióták, hogy a nyereség a végtelenségig nőhet. Semmi sem végtelen.
6.
6.
McDuff
talán a Hitman is jobban tejelt volna ha nem 6 évet kellett volna rá várni!
5.
5.
tundrish
#1: Attól, hogy nő a bevétel, még bőven lehet veszteséges egy cég, tehát abból még nem következik, hogy nem megy rosszul, hogy nőttek a bevételei.
4.
4.
KeXxX
pedig jók lettek a felsorolt játékok. de a hitman jobban tetszett.
2.
2.
metercsiken
Ja,és rajtam azért nem múlik, mert mind két említett címet meg fogom majd venni! : )
1.
1.
metercsiken
"Ennek ellenére a forgalma nőtt, 95,7 milliárd jenről 102,7 milliárdra."
Akkor azért annyira csak nem megy rosszul! : )
Persze értem én, hogy többet szeretnének, meg van ami annyira nem sikeres, de ezek szerintem csak amolyan "ingadozó" dolgok.
Azért jó lenne, ha úgy mennének a dolgok( dolgaik ) ahogy szeretnék, mert azzal mi játékosok is csak nyernénk!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...