Remek negyedévet zárt a Take-Two

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 6.
  • Biznisz
Link másolása
Miközben minden kiadó panaszkodik, és várja a következő konzolgenerációt, a Take-Two komolyan tudta növelni a forgalmát és a nyereségét is. Igaz, az előző pénzügyi évét nehezen tudta volna alulmúlni.

A Take-Two tavalyi pénzügyi éve borzasztó volt, az idén márciusban véget érő 2013-as viszont sokkal jobbnak tűnik, ezt a kiadó karácsonyi helyzetjelentése is bizonyítja. A Take-Two 71 százalékkal, 405 millió dollárra növelte a forgalmát éves szinten, míg a nyeresége 78,8 millió dollárra hízott 29 millióról az elmúlt negyedévben.

A negyedév egyik legfontosabb címe az NBA 2K13 volt, amiből 4,5 millió példányt szállítottak le az üzleteknek, de jól szerepelt a Borderlands 2 (belőle 6 millió példány került piacra a megjelenése óta), az XCOM: Enemy Unknown, a GTA IV és a Red Dead Redemption is. Érdekesség - és egyben a többi kiadónál is megfigyelhető folyamatot illusztrálja -, hogy a katalóguscímek kisebb forgalmat jelentettek a Take-Two számára, mint a digitális tartalmak értékesítése: utóbbiak 23, előbbiek pedig 22 százalékban vették ki a részüket az összbevételből. A digitális üzlet 244 százalékkal nőtt, legfontosabb húzónevei közé a Borderlands-sorozat (különösen a második rész), az XCOM, a GTA és az NBA 2K13 tartoztak.

A március 31-én véget érő pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésein csak minimálisan módosított a kiadó, 1,15-2 milliárd dollár bevételt és 5-20 cent részvényenkénti nyereséget vár. Az elkövetkező idők legfontosabb megjelenései között a Borderlands 2: Add-On Content Packet (február 26.), a Major League Baseball 2K13-at (március 5.), a BioShock Infinite-et (március 26.), a Grand Theft Auto V-öt (szeptember 17.) és az XCOM-alapú FPS-t (2014-es üzleti év) emlegeti.

A GTA V érkezésére utal, hogy a kiadó bejelentette, 7,5 millió értékpapírt vesz vissza a részvényeseitől.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...