Nehéz negyedéve volt a PlayStation-üzletnek

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 7.
  • Biznisz
Link másolása
Ki érezné jobban a next-gen konzolok hiányát, mint az egyik konzolgyártó? A Sony pénzügyi helyzetjelentéséből kiderült, hogy az egykor még bezzeg üzletágként emlegetett PlayStation-biznisz mostanra leszálló ágra került.

A december 31-én véget ért pénzügyi negyedévet 268,5 milliárd jenes forgalommal és hajszálvékony, 4,6 milliárd jenes üzemi eredménnyel zárta a Sony PlayStation-üzletága, ami rendre 15 és 86 százalékos csökkenést jelent éves szinten.

A PlayStation 2 és a PlayStation 3 eladásai 7,4 millió darabról 6,8 millió darabra csökkentek, és bár a Sony továbbra is 16 millió asztali konzol eladását reméli a teljes pénzügyi évben, összességében ez 2 millió masinával kevesebb a tavalyi értékesítéseknél.

A kézikonzoloknak jobban ment, 2,4 millió darabról 2,7 millióra nőttek a PSP és a Vita eladásai, elsősorban az utóbbinak köszönhetően. A Vita teljesítménye viszont továbbra sem megfelelő, az, hogy most jobban szerepelt, annak köszönhető, hogy tavaly ilyenkor még csak Japánban volt kapható a kézikonzol. A Sony a korábban remélt 10 millió helyett már csak 7 millió kézikonzol eladásával számol a teljes pénzügyi évre vonatkozóan.

A gyártó leszögezte, hogy a játékfelhozatal erősítésével szeretne úrrá lenni a Vita lassú terjedésén. A játékeladások asztali és a kézikonzolok esetében is csökkentek: előbbi esetében 61,7 millió darabra 68,7 millióról, utóbbinál 8,9 millióra 11,4 millióról.

Ha valaki bővebben olvasna a Sony eredményeiről, a HWSW-n megteheti.

15.
15.
spikee576
ez a superslim UNDORITÓan néz ki szégyelhetné magát a sony hogy ezt a dizájnt jóváhagyta a fat meg a sima slim azokra jó ránézni.
14.
14.
Quent1n
#8: Ez a zöldségszeletelős amiről beszéltem. :D Élőben kétszer ilyen gusztustalan és gagyi hatása van de persze ettől még PS szóval veheted megfele! :D
13.
13.
cannondale
#12: Kevésbé érdekel a csomagolása, hanem ami benne ...na az!!!:)
Külsős látványpékséggel max. csak a műmájer diszkós plázapicsák foglalkoznak...meg a svájci frankosok he-he-he:)
12.
12.
Ra1D3n
#9: Nem kell a köntörfalazás. Ez a Superslim legalább ugyanennyire csúnya a valóságban, ha nem csúnyább :). Még azt mondom, hogy az első slim még valahogy kinézett, meg a FAT...
11.
11.
Gamelord
#10: +1. Én sem értem ebbe mi a sírás.
10.
10.
traumraise
#7 #2 haaat fiam értő olvasás 1es, ülj le. Ha nem tűnt volna fel nem panaszkodásról szól a cikk, csupán egy eladási statisztika ami romlott az elmúlt időszakhoz képest. ...de nyilván erre számítanak is. Szóval kár volt beóbégatnod.
9.
9.
Ronam
#8: Ez egy SuperSlim. Élőben nem ilyen csúnya :), én ilyet vettem pár hónapja.
8.
8.
Donpedro
A képen látható PS3 az milyen verzió? Próbáltam guglizni de nem találtam. Csak azért kérdezem mert ordenáré gusztustalanul néz ki.
7.
7.
#2. látom te is kiszúrtad.
kezd unalmas lenni a sony sírása egyfolytában.
sírtak amikor nem fogyott a ps3 egy év után rendesen - amire nincs játék az miért fogyna. he?
sírtak amikor kiadták mert veszteséges gyártani, amikor slim lett akkor is sírtak hogy még mindig veszteséges. he?
sírtak amikor feltörték - de azért meg tudták hurcolni nyilvánosan azt aki feltörte, sírtak amikor a psn-t elözönlötték a csalók - a saját retard hülyeségeik miatt.
ezek mindig csak sírnak, közben meg a nyakam rá hogy semmi bajuk. idióta egy üzletpolitika ez, nálam ilyenekkel ássa el magát a sony de nagyon.
mondom ezt úgy hogy már eladtam a ps3-m és várom az újat.
4.
4.
mestermagyar
#1: Hoppá rossz helyre írtam XD
3.
3.
patryk91
Gondolom az új generációs gép fejlesztése elviszi a pénzt, aztán most éppen kijönnek.

Mondjuk majd a megjelenés után kíváncsi leszek a bevétel alakulására.
2.
2.
wardprod
Most ki akarják találni, hogy 8 év után is veszteséges gyártani őket, vagy mi a szösz? Ez valami bait post, vagy tényleg ennyire retardok, hogy itt sajnáltatják magukat?
1.
1.
mestermagyar
Ha sikerül kihozni legalább egy mostani konzol grafikát, akkor onnantól ilyen áron egyeseknek jó olcsó alternatíva lehet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...