Nehéz negyedéve volt a PlayStation-üzletnek

Ki érezné jobban a next-gen konzolok hiányát, mint az egyik konzolgyártó? A Sony pénzügyi helyzetjelentéséből kiderült, hogy az egykor még bezzeg üzletágként emlegetett PlayStation-biznisz mostanra leszálló ágra került.

A december 31-én véget ért pénzügyi negyedévet 268,5 milliárd jenes forgalommal és hajszálvékony, 4,6 milliárd jenes üzemi eredménnyel zárta a Sony PlayStation-üzletága, ami rendre 15 és 86 százalékos csökkenést jelent éves szinten.

A PlayStation 2 és a PlayStation 3 eladásai 7,4 millió darabról 6,8 millió darabra csökkentek, és bár a Sony továbbra is 16 millió asztali konzol eladását reméli a teljes pénzügyi évben, összességében ez 2 millió masinával kevesebb a tavalyi értékesítéseknél.

A kézikonzoloknak jobban ment, 2,4 millió darabról 2,7 millióra nőttek a PSP és a Vita eladásai, elsősorban az utóbbinak köszönhetően. A Vita teljesítménye viszont továbbra sem megfelelő, az, hogy most jobban szerepelt, annak köszönhető, hogy tavaly ilyenkor még csak Japánban volt kapható a kézikonzol. A Sony a korábban remélt 10 millió helyett már csak 7 millió kézikonzol eladásával számol a teljes pénzügyi évre vonatkozóan.

A gyártó leszögezte, hogy a játékfelhozatal erősítésével szeretne úrrá lenni a Vita lassú terjedésén. A játékeladások asztali és a kézikonzolok esetében is csökkentek: előbbi esetében 61,7 millió darabra 68,7 millióról, utóbbinál 8,9 millióra 11,4 millióról.

Ha valaki bővebben olvasna a Sony eredményeiről, a HWSW-n megteheti.

16 komment - szólj hozzá!