Kinect nélkül nem is használható az új Xbox?

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 12.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykák érkeztek a következő generációs Xboxról. A legfrissebb hírek szerint a konzol mellé eleve jár majd a Kinect, nélküle nem is lehet használni, és a játékok feltelepítése is kötelező lesz.

Ezúttal az ausztrál Kotaku szerzett friss pletykákat az Xbox 360 utódjáról, sőt mi több, a lap informátora az a SuperDaE volt, aki korábban nem csak megkapta, de meg is próbálta eladni a Durango kódnéven emlegetett masina devkitjét, és az új Kinectről is közzétett néhány információt.

A most elárult részletek szerint az új Xbox mellé eleve csomagolnak majd egy-egy darabot a továbbfejlesztett Kinectből, sőt a mozgásérzékelős kamera már nem opcionális kiegészítő, be kell dugni a konzolba, ha használni akarod azt. A szenzor immár hat játékost is képes figyelemmel követni, az automata játékosazonosítás a játékmenetbe is beépíthető. A kütyü felismeri az előtte álló hüvelykujjait, látja, hogy csukva vagy nyitva van-e a keze, az arcfelismerés sem akadály neki, és a látószöge is kitágult.

Egy korábbi ábra a Durango hardveréről

Mindegyik modell 500 GB-os merevlemezzel kerül boltokba, a játékok feltelepítése ugyanis kötelező lesz az új Xboxon. Érdekesség, hogy a telepítést nem kell majd megvárni, a játékos egy bizonyos adatmennyiség után belevetheti magát a játékba, a többi információ majd a háttérben kúszik fel az adattárolóra. A konzol nem tudja közvetlenül a lemezekről beolvasni a játékokat, csakis a merevlemezről. A Kotaku is megerősíti, hogy az új Xbox multitaskingra is képes.

A forrásnak a gép kontrolleréről nincs információja, viszont az szerinte biztos, hogy a Microsoft új vezeték nélküli technológiát használ, ezért az Xbox 360 kontrollerei nem használhatók majd a Durangóval. A SmartGlass szerepe is kibővül: a Kinecttel együtt úgy használhatjuk majd, akár a Wii U GamePadjét.

A további specifikációk nagyrészt a korábbi infókat erősítik meg: az új Xboxba 8 magos, 64 bites processzor (1,6 GHz) került, ezt DirectX 11.x-kompatibilis GPU (800 MHz) és 8 GB RAM egészíti ki. Beépített Wi-Fit, HDMI- és S/PDIF-csatlakozót egyaránt kapunk, támogatott lesz a 7.1 csatornás hang, az optikai meghajtó pedig 50 GB-os lemezeket tud kezelni. És igen: sztereoszkopikus 3D is lesz, 1080p felbontással.

34.
34.
Sniper Fox
#33: Igen, én is erre gondoltam. :D Majd legfeljebb leverem a szekrényt :)
33.
33.
DanielMcBas
Király lenne ha nem lehetne nélküle használni mert kb van 1,5 méter szabad helyem a szobámban :D
32.
32.
pecer
Engem az ára érdekelne.Lehet tudni mennyi lesz kb?
31.
31.
tsulok
#19: Ugyan olyan architektúrájú 2 magos 1.6-os processzor elméleti számítási teljesítménye kb. akkora mint egy 3.2 GHz-esé. Túlzás azt mondani, hogy "NAGYON TÉVES!".
30.
30.
Kazuya
Hát én nem akarok kötekedni, de én inkább maradok az előző generációnál, mert az sokkal offline-nab szabadabb nem egy olyan pénzlehúzás mint ez lesz.
29.
29.
McDuff
kétségem sincs afelől,hogy a Kinect 2 mérföldekkel jobb lesz,min elődje,de azt hagy döntsem már el én,hogy kell e nekem avagy SEM!az én szobám pl alkalmatlan ugrabugrára,most akkor fizessem ki,azért hogy tudjak hadonászni a dashban?????:/
28.
28.
Caine
Csak azt magyarázza már meg a microsoft hogy minek eröltetik annyira ezt a hulladék kinect-et!
27.
27.
Scoo
Pletykák, pletykák. Ráadásul minden héten van valami boxos hír ami nem épp jó fényben tünteti fel az új gépet. A Sony valahogy jobban tud titkot tartani, tartatni.
Addig nem nyilatkozom, amíg nem lesznek hivatalos infók. Egyébként is várok a vásárlással, mivel első körben még sok probléma lehet.
26.
26.
#4: szerintem megjelenéskor semmit, várd meg melyik tetszik jobban, mely cuccok érnék meg neked, aztán vásárolj
24.
24.
Josiix
#23: A 2. pontod ott bukik, hogy a konzolokon nem keresnek penzt, mivel alapabol ugy agyak el hogy inkabb minuszban vannal!
23.
23.
DevilGamer
Ha ez igaz akkor most 2 oldalról lehet megközelíteni:
1. Jó, mert az új Xbox áráért kapunk egy Kinect-et, úgyis drága lesz és ezzel nekünk lesz jó.
2. Na most már tényleg menjetek az @nyátokba a pénzéhségetekkel, de komolyan, GTFO Microsoft.
22.
22.
zsoze
#9: ezzel most leírtad a wikit :P ,de ám engem is érdekelne mert ha olyan mint a gagyi 3d TV meg mozi akkor nem izgat mert az kalap kaki ...
Az új Box meg hááát vedd meg a gammát ,de csak azért ,hogy legyen mert ha nincs netkapcsolatod akkor nm is gammázol vagy mit akarnak ?? vagy majd lassan fizetünk a játékban lévő szintekért XD
21.
21.
bence51
#13: A project shield nembírja futtatni a borderlands 2őt saját processzorán, a tegra 4-en.Csak stremelni tudja gépről ami aztjelenti hogy a gép végzi a nehéz munát és csak a képet küldi wifin a shield-re.
proof:
http://www.ign.com/articles/2013/02/05/watch-project-shield-stream-borderlands-2-from-a-pc
20.
20.
Necreon
#4: Ha ezen már most aggódsz akkor a köv. fél évben elvisz a szívroham, azt garantálom.
19.
19.
Látom sokan úgy számolnak,hogy pl egy 3.2 proci egyenértékű egy 2magos 1.6 procival.NAGYON TÉVES! :D
17.
17.
Miért baj az ha egyre újabb és újabb dolgokat próbálnak és fektetnek le?Nélküle nem gépelhetnéd ide a mondanivalód és egeret is csak döglötten tologathatnál!!!(Van pc a házban de nem siratom meg ha lecserélhetem egy pofás kütyüre a zümmögő komódot monitorral a dvd lejátszót és blurayt stb...
16.
16.
markoci555
mi a f*szomért!? tegyenek bele azt jól van, és akinek nem kell??? minek menjen?
15.
15.
metercsiken
#10: : )
Remélem inkább majd örülni fogunk Jules !
11.
11.
Ezek szerint van némi igazság az 1éve kiszivárgott dokumentumokból.2 db módosított gpu amivel microsoft új alapokra helyezi az iker gpu-kat :D
10.
10.
névtelenség
Gyűlnek az arcpirító pletykák az új konzolról. Aggódjunk Vincent?
9.
9.
A sztereoszkópia olyan képalkotási módszereket foglal egybe, mely segítségével egy képben a térlátás illúziója kelthető. A térlátás mindennapi szinten úgy valósul meg, hogy a szemeink által észlelt két enyhén eltolt képet agyunk valós időben feldolgozza és egybeteszi (lásd sztereopszis). Ha tehát két enyhén eltolt pontból készített képet bemutatunk külön a megfelelő szemnek, kialakul egy virtuális mélységérzet. :P
8.
8.
BrendOoN
Ha ez igaz, akkor egy lépéssel közelebb kerültünk a robotok fellázadásához.. :D

"sztereoszkopikus 3D is lesz" ez mit jelent? :D
7.
7.
daenath
Na meg ez is, mar ha igaz, megis honnan veszik hogy igy minden emberkenek kelleni fog? Speciel nekem vannak havereim akik vettek Kinectet a Box-hoz de 1 het utan tul is adtak rajta, mondvan egy kalap sz@r.
6.
6.
azureknight0715
Kíváncsi vagyok hogy itt Magyarországon ki veszi annak hasznát hogy a kinect 6 embert is érzékelni tudXD Nem tom de elég sok hülyeséget beraknak aminek értelmét nem látom ps 4 esetén is nem tom minek kell az a megosztó gomb lassan facebook lesz ebből is:D Viszont mivel eddig csak playstationom volt maradok is annál.
Off: Arról nincs hír hogy a sony mikor akarja piacra dobni azt a 3D-s kijelzős fejest?
5.
5.
fojesz
#2: Azért gondolod ezt a kombinációt drágának, mert jelenleg a nagy kapacitású merevlemez és a Kinect kiegészítőként szerezhető be az Xboxhoz. A kiegészítők jellemzően drágák a konzoloknál (máshol is egyébként), mondhatjuk azt is, hogy túlárazottak, pontosan azért, hogy a veszteségesen vagy minimális profittal értékesített konzolt mellett rendes hasznot hozzon.

Ez esetben viszont nincs szó erről, a csomag részeként a Microsoft valószínűleg lemondana erről a plusz pénzről is, így nem kell feltétlenül drágán adnia a konzolt. (Más kérdés, hogy majd lesz a géphez egy rakás másik szarság, amiért lehet pénzt kérni.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...