EA: visszatér a Medal of Honor, ha itt az ideje

A Medal of Honor nem halt meg, csak félretették egy darabig - biztosította a rajongókat az Electronic Arts. Mint ismert, a Warfighter gyér fogadtatása miatt a kiadó egyelőre nem rendelt be új epizódot.

Az EA január végén, a befektetőinek tartott konferencián erősítette meg, hogy egy ideig félreteszi a Medal of Honor-sorozatot, mivel a tavaly megjelent Warfightert sem a kritikusok, sem pedig a vásárlók nem úgy fogadták, ahogy jósolták. Totális bukás lett a Danger Close hitelesnek szánt alkotása.

Sokan már temették a szériát, ám az EA kreatív igazgatója, Rich Hilleman Rock, Paper, Shotgunnak elmondta, hogy nincs veszve a sorozat, csak a nem várt kényszerpihenőjét tölti. Az úriember szerint a piac még nem telített militarista shooterekkel, így nem is műfajjal volt a gond, vagy azzal, hogy a második világháború helyett a modern idők konfliktusait választották, hanem azzal, hogy sok apró dolgot egyszerűen jobban kellett volna csinálniuk a fejlesztés során.

Mint ismert, a Medal of Honor helyét egy újabb Battlefield veszi át 2014-ben, de ez nem jelenti azt, hogy a szériát temetni kellene: csak akkor tér vissza, ha kiemelkedő minőségű alkotást tudnak letenni az asztalra a fejlesztők.

24 komment - szólj hozzá!