A Take-Two szerezte meg a WWE-jogokat

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 14.
  • Biznisz
Link másolása
A korábbi pletykáknak megfelelően a Take-Two kaparintotta meg a WWE-jogokat, a csődbe ment THQ után ő felel majd pankrátoros játékok kiadásáért. A kiadó a korábbi fejlesztőkkel dolgozik együtt.

A Take-Two, a THQ, a WWE és a Yuke's között kötött megállapodást ugyan még a bíróságnak is jóvá kell hagynia, gyakorlatilag viszont biztos, hogy a jövőben a Take-Two adja majd ki a pankrátoros játékokat, amiket továbbra is a Yuke's fejleszt. Az ügylet hamarosan lezárul, ekkorra ígér a kiadó további infókat is a sorozat jövőjét illetően.

A megállapodás semmissé teszi a THQ, valamint a WWE és a Yuke's közötti szerződéseket, ezzel együtt a WWE lemond arról a 45 millió dolláros követeléséről, amikor akkor járna neki, ha a THQ idő előtt visszatáncol a 2017-ig hatályos üzlettől. A Yuke's 15-20 millió dollárról mondott le, a csapat a WWE '13 és a 2013-as WWE-játék fejlesztéséért kapta volna ezt a pénzt. A stúdióban 14 százalékos érdekeltsége volt a THQ-nak, ezt készpénzben kifizetik neki (4,5 millió dollár), ehhez további 250 ezer dollár honoráriumot kap.

Az új szerződés kimondja, hogy a THQ ezentúl nem árulhatja a korábbi WWE-játékait, valamint 650 ezer dollár jogdíjat fizet a WWE-nek a csődeljárás alatt értékesített pankrátoros játékok után. A kiadó  75 ezer dollárnyi WWE-sorozathoz köthető fejlesztési eszközt és szoftvert is átad a Take-Twónak, és a húszfős produkciós csapata is átigazolhat.

Az nem derült ki, hogy mennyibe fájt az üzlet, ahogy az sem világos, hogy 2013-ban jelenik-e meg új pankrátor játék a Take-Two égisze alatt.

5.
5.
Kory012
A WWE '14-et már a THQ csőd előtt elkezdték készíteni, úgyhogy ez nem lesz teljesen 2K termék. A WWE '15-öt úgy hírdetik, hogy WWE 2K15. az lesz kiadva PC-re.
2.
2.
szogyenyi
Ha jön PC-s verzió, akkor engem már meg is vettek.
1.
1.
Hardy
Yes! THQ verziónál csak jobb lehet!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...