EA: mikrotranzakciót minden játékba!

  • Írta: fojesz
  • 2013. február 27.
  • Hír
Link másolása
Az EA minden játékába beletenné valahogy a mikrotranzakciós rendszert a jövőben, ezt a cég pénzügyi igazgatója mondta el. Emellett a kiadó egy Single Identity nevű szolgáltatást is kidolgozott, amiért viszont pirospont jár neki.

Dead Space 3, Real Racing 3 és Command & Conquer - csak három cím, ami csatarendbe állította vagy fogja állítani a mikrotranzakciós rendszert. A jövőben ráadásul ez általánossá válik, az Electronic Arts pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen azt mondta a Morgan Stanley Technology, Media, and Telecom Conference falai között, hogy a jövőben minden EA-játékba beépítenék valahogy a fizetési módszert.


Jorgensen szerint ezzel megadják a lehetőséget a játékosoknak, hogy különböző dolgokat vásároljanak, és így "jussanak egy magasabb szintre" (ez esetben nem feltétlenül a játékbeli szintlépésre kell gondolni), és azok élvezik is ezt. A mikrotranzakciókra az "előrelépés" kulcsfontosságú elemeként tekint az EA technológiai csapata; a korábbi gyakorlattal ellentétben már házon belül dolgozik a kiadó a játékok ezen részén, és nem szervezi ki a munkálatokat külsős stúdióknak.

Single Identity

Ezzel párhuzamosan a kiadó bemutatta keresztplatformos közösségi rendszerét, ami a Single Identity nevet viseli. Most, hogy valamennyi játék saját közösségi hálózatot futtat, és elszeparálja a játékosokat egymástól, különösen hasznos lehet az EA szolgáltatása.

A rendszer lényege, hogy összekapcsolja a különböző játékosfelületeket (Battlelog, Autolog, Origin, stb.) és platformokat (PC, konzolok, mobileszközök), így a felhasználók játéktól és a használt játékgéptől függetlenül kommunikálhatnának egymással, átvihetik a különböző platformokra a játékállásaikat, sőt - amennyiben a játék ezt támogatja - keresztplatformos multizásba is kezdhetnek egymással.

Az EA szerint 1500 munkatársuk 18 hónapon át dolgozott a rendszeren - a szolgáltatás élesítésének dátumáról még nem esett szó.

49.
49.
Trapyd
#47: izé bocs, csak azt a sportszeletet megkaphatnám inkább én?
48.
48.
Mortician
#47: Teljesen máshoz szóltam hozzá, mint, amivel neked van problémád. Megpróbálsz belekötni abba, amit írtam, okoskodsz és tereled a szót olyan irányba, aminek köze sincs az egészhez. Kudarcot vallasz és most inkább felháborodva kihátrálsz. Zseniális, ráadásul még én vagyok megsértődve... :D
47.
47.
#46: Jo mostmar leallhatsz nagyon ugyes gyerek vagy kapsz egy sportszeletet es simogasd meg a kis fejed.
Kibaszottul nem egy jatekrol szol ez az egesz arra ragaltam amit irtal es leirtam a lenyeget.
A faszomert kell minden szaron megsertodni.
Olyan vagy mint valami hulye celebpicsa.
Vergodni meg nem szokasom plane nem ilyenek miatt mint te..
46.
46.
Mortician
#45: Olvasás látom még mindig nem megy, vagy csak ennyire nehéz értelmezni? Nem az EA tervéhez szóltam hozzá a mikrotranzakciókkal kapcsolatban, hanem TBO0 hozzászólására válaszoltam, amiben kifogásolta a LoL rendszerét. Kötekedjél tovább nyugodtan, nem izgat a vergődésed, de legközelebb azért olvasd el legalább háromszor a hozzászólást, amire válaszolni akarsz, mert még a végén mellélősz, ahogy azt eddig folyamatosan tetted. Megint előhozakodsz itt más játékokkal, aminek semmi közük ahhoz, amit írtam.

#42: Egy kompetitív multis játéknál nyilván annak van több fizetőeszköze, aki naphosszat játszik. A Dota annyiban valóban más, hogy ott élből fel van oldva az összes karakter. Van, akinek az jön be jobban, van, akinek ez. Én személy szerint szeretem ezt a rendszert, nincs vele problémám. Ettől függetlenül a játék egyensúlyát nem borítja fel semmi, amit mikrotranzakció útján tudsz venni. Az új karakterek mellesleg már inkább 4-6 hetente jönnek. Sokkal több időt van összeszedni rá, ha fel akarod oldani.
45.
45.
#41: A lenyeg meg az volt kis baratom, hogy nem fognak skineknel meg ilyen marhasagoknal megallni .
Igy mar erted, vagy magyarazzam el meg 2 iranybol?
44.
44.
#41: Az kisfiam meg a te bajod ha nem latod at az osszefuggeseket.
A varos epitos jatek csak egy pelda volt, van ezer masfele ilyen, pl fps-ek is.
.Csopp tudatom meg nem nekem van ha nem esett le a lenyeg.
Szerintem fuss neki meg1*
43.
43.
KőbányaKispest
De ami képen van, miez? EA ezt hányta össze 3-4 év alatt??:D Jézusom.
42.
42.
TBO0
#27: Csupán azok vannak hátrányban a többi játékossal szemben, akik nem tudnak naponta 10-15 játékot lejátszani, hogy tudjanak új karaktereket szerezni, mivel kb. 2-4 hetente jönnek új (teljesen elcsépelt, egyáltalán nem eredeti) hősök. Nézd meg esetleg azt, amit a Valve kihozott a Dota 2-ből. Annak van a legkorrektebb mikrotranzakciós rendszere azok közül a játékok közül, amelyekkel volt szerencsém játszani. :)
41.
41.
Mortician
#34: El is olvastad, amit írtam, vagy csak egyből nekiálltál kötekedni? Nem tűnt fel, hogy én konkrétan a League of Legends mikrotranzakciós modelljéről beszéltem, miután azzal is problémája volt annak, akinek írtam? Hogy jön ehhez valami random városépítős játék meg az, hogy a "gyereked kicsórja a bankkártyádat"? Mi köze van ennek ahhoz, amit írtam? Esetleg az eljutott csöpp tudatodig, hogy én egy F2P játékról beszéltem, amit valamiből fent is kell tartani, ha már azért nem fizetsz, hogy játszol vele?
40.
40.
McDuff
#38: nah ez az,ma még ez,de holnap már ki tudja meddig mennek el?
39.
39.
Falcon
én is elvből lemondok a EA játékairól! pápá: battlefield4:)
38.
38.
ground
ÉN nem tudom ki hogy van vele, én azért veszek játékot hogy játsszak.
Azt a maradék játékélményt is kiölik már ezekkel a segítségekkel.
AZ Amúgy is színvonalas EA games.
Lassan eljutunk oda hogy pénzért már az összes trophy fullon lesz 1 adott játéknál ha fizetsz.

37.
37.
tupaccc
34. ettől a fajta hányadéktól félek én is. Főleg frászbúkos játékoknál ez nagy trend. Ha nem veszel dolgokat, egyszerűen élvezhetetlenné válik a játék, mert mindenre órákat kell várni, és csak nagy szenvedve érsz el valamit.
…de csak vigyék be az AAA-s címekbe is ezt a stílust. Majd jönnek a hírek, hogy érthetetlen okokból hanyatlik a játékipar. Igen, mert inkább visszatérek PS1, PS2-s játékokhoz, amikről anno lemaradtam, azok legalább még nem voltak annyira elcseszve, mint a mostaniak.
36.
36.
ribizly
Véleményem szerint ezzel egészen addig nincs semmi gond, amíg minőségi a szoftver, amibe ezt beleintegrálják és nem jutsz olyan előnyhöz a segítségükkel, amit ne lehetne megfelelő mennyiségű energia és idő befektetésével elérni a pénz helyett. Itt az olyanokra gondolok, mint a BF3, ahol van "Shortcut Kit", de igazából csak hamarabb juthatsz hozzá az megszerezhető felszerelésekhez semmi több. Mondjuk a Crysis3-ba beletenni egy ilyen rendszert önmagában is pofátlanság lenne, mert az a játék nem éri meg a bolti árát sem... Ezek a DLC-k, mikrotranzakciók egészen addig nem okoznak szerintem problémát, amíg nem érzed azoknak a szükségét, de nem engedheted meg Magadnak vagy nem azt érzed, hogy csak kihasználtak...
35.
35.
#27: A mikro tranzakcio nem a skinekrol meg az ilyen marhasagokrol szol hanem a lentebb felvazolt dologokrol.
Rakenyszeritse a jatekost, hogy meg tobb penzt koltson.
Te hol eleltel eddig traktorkerekben ?
Mar bocs.
34.
34.
#27: Te mirol beszelsz?
Nezzunk egy varosepitost mondjuk androidon (en ott talakoztam vele).
1 honapig kinlodsz mire valami ertelmes meretu varoskat tudsz epiteni mert varni kell, hogy legyen "energy meg lofasz" mire egy epuletet felhuzol mas meg 7-9 ig teleepiti a palyat.
Akkor nem szol bele a jatekmenetbe mi ?
Annak meg te sem fogsz orulni amikor kicsorja a gyereked a bankartyadat, hogy plazma agyut meg pancelt meg loszart vegyen a jatekhoz mert a haverjanak a suliban felora jatek utan volt o meg 2 hete kinlodik erte es kirohogta mert bena(pedig nem, sot).
Eszre sem veszed es 100 dollart elbasz ...
Itt nem is a 20-25+ os korosztalyrol van foleg szo akinek mondjuk van sajat kersete (istenem, ennyire hulye) hanem a 20 ev alatti kis suttyokrol..

33.
33.
tupaccc
Én tőlem csak egy dolgot fognak kapni – egy jó nagy mikrolófaszt!!!
32.
32.
Scoo
Ha úgy oldják meg, mint a DS3-ban akkor nem érdekel. Ott fel se tűnt hogy vásárolni is lehetne.
31.
31.
daenath
Na kerem ez aztan a jo hir...single player dobozos jatekokba is mikropenzlehuzas, lassan mar oda jutunk hogy kulon kell fizetni a jatekban minden loszerert/felszerelsert ha normalisan jatszani akkarsz. Ez a beetetes, kesobb mar kotelezo lesz ha folytatni akkarod a jatszast, es a sok naiv meg partolja is, ez halali :)))))
30.
30.
markoci555
elmennek a p*csába, akkor egy új játékkal sem játszok majd, az biztos!
29.
29.
aordog
Az üzletben ên teljes értékü szoftvert akarok venni. Ezt el is värom a pênzemért! Ha, majd ez miatt valami hätränyom lesz, akkor mehet, mindenki a pokolba. De värjuk ki a végét. Jo nem kell, mert tudom, hogy ennek nagyon szar vége lesz!
28.
28.
Trapyd
#25: Ettől nem kell félni pontosan erre készül a játékipar. Meg lehet nézni honnan indultunk és hol tartunk most.

Akik azt hiszik ez jó dolog üzenem : HAHÓ BELELÓG A KEZED A BILIBE ÉBRESZTŐ!
27.
27.
Mortician
#18: A LoL-nak mi a baj a mikrotranzakciós rendszerével? Valódi pénzért mit vehetsz? Skineket, karaktereket illetve IP vagy XP boostokat. Egyik se befolyásolja magát a játékot, nem tudsz pénzért "erőt" venni. Semmilyen hátrányban nincsenek azok, akik ingyen játszanak, azokkal szemben, akik viszont rendszeresen vagy elvétve befizetnek valamire. Valamiből viszont fent kell tartani a játékot.
26.
26.
dBLOOD
A Single Identity leginkább az EA-nek lesz hasznos, még jobban megkönnyíti majd a kémkedést.
25.
25.
Henry82
Ahogy valaki alabb irta, csak nehogy tulzasba vigyek ezt a jovoben. Mar latom elore, Far cry 4 inditasa, helyezze be a lemezt, irja be a bankkartya adatait,aztan mehet a jatek. Nem eleg nagy a buksza, craftoljunk nagyobbat, a program felajanlja: 1. fizess 50 centet es tied a tarca 2. vadassz es gyujts allatboroket, ehhez szukseges 14 capabor, 44 kecske, 160 varanuszgyik es a craftolas 4 es fel orat vesz igenybe :))

vagy fifa 15, szoglet, becsavarod a labdat, mindenki helyezkedik, jon a labda, ugranak es itt meg all a jatek, felugrik egy kisablak: ha akarja latni a helyzet kimenetelet, kattintson a $ ikonra :))

Persze ezek sarkitott peldak, de kicsit attol felek, eljon az ido mikor egy nagy lehuzas lesz videojatekokkal jatszani es mikrotranzakciokon keresztul tobbszoroset fogjak rolunk legombolni, mint amennyibe kerulne egyben kifizetni a jatekot
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...