Frissítve: Lelőtték a Dead Space 4 fejlesztését?

Vad pletyka esett be délutánra, a Videogamer hírei szerint a Dead Space 3 gyenge eladásai miatt elkaszálták a negyedik rész fejlesztését, és ezzel együtt a sorozat jövője is bizonytalanná vált.

A Videogamer ismeretlen forrásból származó értesülései szerint a Dead Space 4 előkészítése már egy ideje zajlott a Visceral Gamesnél, a hírek szerint a montreali stúdió egy kisebb csapatát bízták meg az első prototípusok és vázlatok elkészítésével, és ugyanitt ötleteltek a történet kapcsán is.

A projektet viszont később lelőtték, a Dead Space 3 ugyanis nem hozta az elvárt eladási számokat. A Videogamer forrása azt mondta, hogy februárban néhány EA-vezető látogatta meg őket, hogy közölje velük a rossz hírt. A menedzsment ekkor jelentette be a csapatnak a nyilvánosan is kommunikált átszervezéseket is, egy későbbi pletyka szerint ennek egyenes következménye volt, hogy a Visceral Montrealt bezárták.

A Videogamer úgy tudja, már a Dead Space 3 fejlesztése sem ment simán, a játékot majdnem törölték, és a költségvetését is folyton megnyirbálták. A hírek szerint az EA javasolta a Visceralnak azt is, hogy nagyobb közönség reményében a Dead Space 3 koncentráljon inkább az akcióra, és ne a horrorra, "hogy a játék jobban hasonlítson a Mass Effectre".

Az EA nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat, arról viszont korábban már beszélt, hogy a Dead Space 3-nak körülbelül 5 millió eladott példányt kell hoznia, hogy a Dead Space-sorozat folytatódhasson. Ekkor fogalmazódott meg az is, hogy ennek érdekében a játékot valahogy elérhetővé kell tenni tágabb célcsoport számára is.

Bár pontos számaink nincsenek a Dead Space 3 kapcsán, ha igaz a fenti hír, a Dead Space-szériának gyakorlatilag vége. A játék nekünk sem tetszett annyira, mint a korábbi részek.

Update! A CVG-nek sikerült nyilatkozatot kicsikarni az Electronic Artsból, a kiadó illetékese azt mondta: nagyon büszkék a Dead Space 3-ra, és a sorozat továbbra is fontos a cég számára.

61 komment - szólj hozzá!