Frissítve: Lelőtték a Dead Space 4 fejlesztését?

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 6.
  • Pletyka
Link másolása
Vad pletyka esett be délutánra, a Videogamer hírei szerint a Dead Space 3 gyenge eladásai miatt elkaszálták a negyedik rész fejlesztését, és ezzel együtt a sorozat jövője is bizonytalanná vált.

A Videogamer ismeretlen forrásból származó értesülései szerint a Dead Space 4 előkészítése már egy ideje zajlott a Visceral Gamesnél, a hírek szerint a montreali stúdió egy kisebb csapatát bízták meg az első prototípusok és vázlatok elkészítésével, és ugyanitt ötleteltek a történet kapcsán is.

A projektet viszont később lelőtték, a Dead Space 3 ugyanis nem hozta az elvárt eladási számokat. A Videogamer forrása azt mondta, hogy februárban néhány EA-vezető látogatta meg őket, hogy közölje velük a rossz hírt. A menedzsment ekkor jelentette be a csapatnak a nyilvánosan is kommunikált átszervezéseket is, egy későbbi pletyka szerint ennek egyenes következménye volt, hogy a Visceral Montrealt bezárták.

A Videogamer úgy tudja, már a Dead Space 3 fejlesztése sem ment simán, a játékot majdnem törölték, és a költségvetését is folyton megnyirbálták. A hírek szerint az EA javasolta a Visceralnak azt is, hogy nagyobb közönség reményében a Dead Space 3 koncentráljon inkább az akcióra, és ne a horrorra, "hogy a játék jobban hasonlítson a Mass Effectre".

Az EA nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat, arról viszont korábban már beszélt, hogy a Dead Space 3-nak körülbelül 5 millió eladott példányt kell hoznia, hogy a Dead Space-sorozat folytatódhasson. Ekkor fogalmazódott meg az is, hogy ennek érdekében a játékot valahogy elérhetővé kell tenni tágabb célcsoport számára is.

Bár pontos számaink nincsenek a Dead Space 3 kapcsán, ha igaz a fenti hír, a Dead Space-szériának gyakorlatilag vége. A játék nekünk sem tetszett annyira, mint a korábbi részek.

Update! A CVG-nek sikerült nyilatkozatot kicsikarni az Electronic Artsból, a kiadó illetékese azt mondta: nagyon büszkék a Dead Space 3-ra, és a sorozat továbbra is fontos a cég számára.

61.
61.
h.jozsa
A dead space 3 koncentráljon inkább az akcióra ne a horror-ra.....na itt b#szták el az egészet,akik ezt kitalálták,fogalmuk sincs a gamer-ek igényeiről.
57.
57.
fecoo996
Remélem tudtok angolul...
http://news.cheatcc.com/articles/390333#.UZAXC6Jsybg
56.
56.
csigaragu
Szerintem el kéne felejteni Isaac-et (pedig nagyon-nagyon szerttem) és ezt az egész marker ügyet.Csináljanak egy új Dead Space-t,ami NEM Dead Space néven fog megjelenni,hanem mondjuk Dead Space: ?ás karakter,más helyszín,más sztori,de egyvalami megmarad,ami miatt DS-nek lehet nevezni:A hangulat...ha ezt megcsinálnák össze tenném a két kezem...
55.
55.
#54: jah, szerintem egész jó hasonlatot írtam :D amúgy félek, hogy ez lesz az assassins creed sorsa is...
54.
54.
p3ti
#52: Azok még az anyjukat is felcsinálnák azért, hogy nyereséges legyen a cím. Az hogy végig húznak valamit az utcán, és még meg is gyalázzák, az nem igazán okoz nekik gondod.
49.
49.
PAtr0n
Abba kellett volna hagyni a második rész után, és olyan sztorit keríteni neki ami pont jó két résznek. Ezért utálom az EA-t, a rohadt dollárt nézi mindenben, elkurvítja a jó címeket, és kivérezteti. Erre jó példa ez a sorozat, és a Mass effect. Ha maradtak volna a horror elemeknél, állítom több vevője lenne. Észrevehetné már az EA, hogy a gamer társadalomnak lassan elege van a monoton akcióból és végre valami másra vágyik. Csodálkozik, hogy nem veszik? Elég csak az itt lévő, közel 50 hozzászólást végigolvasni.
48.
48.
kész, ezt is kivéreztetik, mint az összes többi nagy nevet... :/
pedig nem lenne bűn, ha kitalálnának új játékokat és nem pedig egy bejáratott, sokak által kedvelt címre hoznak egyre gyengébb sz@rokat!
46.
46.
Kipörgettem az alienst -jó volt-, aztán beszámítottam ds 3-ra, így megérte a póló miatt :-)
45.
45.
Nelt
Az EA nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat, arról viszont korábban már beszélt, hogy a Dead Space 3-nak körülbelül 5 millió eladott példányt kell hoznia, hogy a Dead Space-sorozat folytatódhasson. Ekkor fogalmazódott meg az is, hogy ennek érdekében a játékot valahogy elérhetővé kell tenni tágabb célcsoport számára is.

Akkor lehetne olcsóbb, rögtön meg tudná venni az a tágabb csoport is
44.
44.
kanos005
Tolod az NFS-t amikkor hirtelen egy hiba üzenet:A jobbra kanyarodáshoz dobjon be 5 dollárt...
43.
43.
Nelt
A hírek szerint az EA javasolta a Visceralnak azt is, hogy nagyobb közönség reményében a Dead Space 3 koncentráljon inkább az akcióra, és ne a horrorra, "hogy a játék jobban hasonlítson a Mass Effectre".

"koncentráljon inkább az akcióra"-éppen ettől kapott rossz kritikákat és lett kisebb a közönsége-hülye ez az EA..
42.
42.
ground
Ez a játék számomra belesett: ha lemegy az ára megveszem.
Így el""""ni ezt a sorozatot is.
AZ új Battlefield 4 miből fog állni? Kapsz 1 Rambo kést az elején.
Rámész upgrade:öcsi készítsd a hitelkártyád.
Az ilyen cég meg is érdemelné hogy belebukjon a PÉNZÉHES politikájába.
A megveszed a játékot drágán , de még mindig fizessél mindenért,.,

A hírek szerint az EA javasolta a Visceralnak azt is, hogy nagyobb közönség reményében a Dead Space 3 koncentráljon inkább az akcióra, és ne a horrorra, "hogy a játék jobban hasonlítson a Mass Effectre.

Adják ki az a újat mikor szakítanak az EA vel.





41.
41.
KopyAti
Most nem akarok azzak jönni, hogy én megmondtam, de én már a második rész után is megmondtam. Most is megmondom! Szóval:

Én megmondtam!
40.
40.
GodGamer
A 3. rész nagyon gyenge lett,de remélem mint a Medal of Honornál, úgy itt is "csak" pihentetik egy darabig, aztán folytatják.
39.
39.
Unknown
Szerintem ne csináljanak több Dead Spacet, az EA készíthette volna tovább több horrorral és plusz játékidővel.
38.
38.
tompika74
Szerintem az EA-nak az is szúrta a szemét, hogy a Dead Space játékhossza 20+ óra. Ez szembemegy az ő trendjükkel - a 3-4 órás játékidőkkel. Már várom, mikor sikerül elkészíteniük az első mozifilm hosszúságú - másfél órás játékot :(
37.
37.
p3ti
Édes istenem... ez annyira tipikus EA. Kérdem én, kinek a hibája hogy ilyen lett a 3. rész? A vevőké? ők adják el, törekedjenek arra hogy jól sikerüljön. Igenis nyaljanak a rajongóknak, hisz ők tartják el őket. Amúgy az EA stratégiája félelmetesen pénzéhes. Valami nem hozza az elvárt profitot, az mehet a kukába - még azt is el tudom képzelni, hogy nyereséges volt a játék, de nem annyira, mint amit elképzeltek. Ezért ki is vonták a forgalomból
36.
36.
Zoltanovits
Én sem vettem meg,pedig szerettem az 1-2-őt.
35.
35.
sebtapasz
Nekem nagyon bejött a 3. rész is, sajnálnám, ha tényleg nem lenne 4. rész FELTÉVE!!! ha tudják még érdekesen továbbvinni a történetet, bár innen már nem tudom merre lehetne! Viszont azzal is egyetértek, hogy szép volt, jó volt ez a trilógia, egy gagyi 4. résszel tényleg ne csesszék el, kezdjenek el valami hasonló "újat és zseniálisat" fejleszteni, mint anno a DS első részével tették!
34.
34.
#33: tetszik ez az ironikus hangvétel :D:D:D:D:D:D
33.
33.
#31: na már csak az kéne, hogy az EA ezt a szálat felvegye. :D
még a végén összedobnak egy ME vs DS vs NFS verekedős játékot, vagy egy DS témájú NFS-t.
és tökjó lenne, mert minden percben fizethetnél a következő pályaszakaszért vagy meccsért DLC-ben, hiszen Te ezt szereted és ez neked igazából jó.
a szurkolótábor meg a a ME homoszexuális karaketereiből és a DS1-2-3 alatt meghalt összes ember/alien fanok közül kerülnének ki. kilockolható lenne még minden nyert/vesztett meccs után, persze pénzért, összesen 1000 az enediken sims kari és több száz BF, crysis pálya és fegyver is.
biztos tuti siker lenne, vinnék mint a cukrot. biztos
EA okádék mindent bele hadd szóljon
31.
31.
savior10
#26: SPOILER
igen ez jogos,meg ugye egy egész Necromorph holdat szedett szét amivel együtt csapódott bele valahova.Viszont a játék vége felé derül ki ugye hogy több Marker és több Hold is van szóval még ha Isaac nélkül vagy csak mellékszereplőként de lehetne folytatni.
Ja meg olvastam olyan Fan Made sztorikat (amik nem is voltak rosszak) ,hogy a Marker-ek igazából Reaper ereklyék és ha már úgy is a Mass Effect-hez akarják hasonlítani akkor ez nem egy rossz ötlet. De ismétlem ezt mind csak rajongók találták ki tehát nem igaz és nem is lesz így valószínűleg.
30.
30.
AnimeWarlord
Jól teszik, hogy hagyják pihenni a sorozatot egy darabig,
28.
28.
én csak az első kettővel játszottam, a harmadikhoz még nem volt szerencsém, de én örülnék neki, ha vége lenne. az ilyen címeket nem szabad a végtelenségig húzni és teljesen kivéreztetni, mert a végére nem marad benne semmi. ezért egyszerűen megutálják az egész szériát, mert csak azt látják, hogy egy óriási pénzlehúzás az egész. (ezt tették az NFS-el is... én óriási rajongó voltam, imádtam mindet! de ami a pro street után jött az már csak szenvedés volt. mára nem hiszem, hogy lenne olyan aki nálam jobban gyűlöli az NFS-t! :D )
27.
27.
giga321
#25: Köszi Scoo!
És ez meddig marad így vagy végleges? Mert kicsit zavaró.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...