Laptopokba integrálná a Kinectet a Microsoft

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A jövőben tévékbe és laptopokba is integálhatja a Kinect technológiáját a Microsoft, a hosszútávú tervekről a redmondiak vezető tanácsadója, Craig Mundie beszélt a TechForum nevű rendezvény keretei között.

Az alábbi videó szemlélteti, hogyan képzeli el a Microsoft a jövőnket, sőt a redmondi cég főhadiszállásán felállított Envisioning Center élesben is megmutatja, hogyan működnek ezek az újdonságok. A Verge beszámolója szerint a bemutatón látható fejlesztések jó része a Kinect technológiájára is támaszkodik.

A lap kérdésére Craig Mundie elmondta, a Microsoftnak most az a célja, hogy a mozgásérzékelős technológiát a lehető legolcsóbbá és legkisebb méretűvé tegye, így később azt be lehet építeni akár a tabletek és a laptopok kijelzőjének kávájába is. Mundie szerint persze "erre nem holnap kerül sor", de végső soron ez az irány. Mindezzel párhuzamosan rengeteg feladat vár rájuk, például azt a hibát is ki kell küszöbölniük, hogy a Kinect napfényben nem igazán használható.

Korábbi pletykák szerint egyébként a Microsoft az Asusszal együtt dolgozott a kinectes laptopokon, ilyen hardver viszont azóta nem látott napvilágot. Mundie a sokat emlegetett Kinect 2-ről nem volt hajlandó beszélni.

22.
22.
miserables
#10: Talán van valami titkolnivalód ?Netán titokban akarod tartani adócsalásodat ?Én 6 éve élek Hollandiában ,alkalmazott vagyok és itt természetes hogy neten van a fizetési kimutatás heti,havi,éves adatok.Banki utalással megy a fizetés és cégek nem is használhatnak készpénzt egymás között.Minden nagyobb tranzakciót egy program jelez az adóhivatal felé .Nincs is akkora káosz mint Magyarországon ( Nokia doboz és tsi,meg Fideszes haveri pénzmosoda )De nincs is segély Kanadába kivándoroltaknak ,akik röhögtek egy jót a két országból kapott pénzt !Na ezt a rendet tartod te " megfigyelésnek " ?
21.
21.
p3ti
Ne magyarországbol induljunk már ki... egy olyan országból, ahol az emberek 70ezerből élnek. Ez nem nekünk szól, a technika fejlődik, elég megnézni a német TV műsorokat, utána meg a magyarokat. Mint ha egy másik bolygón élnénk az olyan nagy országokhoz képest mint amerika...
19.
19.
ultra pc
Hány lottót kell nyerni hogy vegyél egy ilyet??
18.
18.
csongor1996
Hát persze, kinek ne lenne pénze egy bazi nagy érintőképernyőre a konyhában, hogy legyen miről recepteket tanulni?
17.
17.
Trapyd
#16: A fotocellás ajtó, nem mond semmit csak kinyílik és becsukódik.
16.
16.
névtelenség
#15: Fotocellás ajtó mond valamit? :D
15.
15.
DevilGamer
#14: Igaz, ez nem is a játékokról szól igazán, hanem a pénzről. Integrálja ajtókba, egy legyintés és kinyillik.
14.
14.
Trapyd
#2: "Mióta kijött a kinect azóta ezt pofázom hogy miért erőltetik a játékok terén amikor ez egy tv be tökéletes."
Szerintem a választ, mindenki tudja. Pénzért.
Játékokra való az eszköz?
Nem.
Ettől függetlenül, eladható ilyen célra?
Igen.
12.
12.
Trapyd
Wiki szerint 24m db Kinect lelt gazdára kevesebb, mint 2 és 1/2 év alatt. Tudom, hogy win alatt is használható az eszköz és vannak akik nem játékra használják, de ez azt jelenti, hogy minden 3. xbox 360 ra jut 1 Kinect. Ahhoz képest, hogy játékra mennyire alkalmatlan, elég sokat adtak el ilyen céllal. Akkor vajon mennyit adhatnak majd el olyan rendszerekhez, amik használhatóvá teszik az eszközt?
11.
11.
Gamelord
100% hogy nem vennék, de amúgy tudnám használni :)
10.
10.
daenath
Integraljak mindenbe, a kavefozobe ami kitalalja milyet szeretsz inni, a mosogepbe hogy csak integes a ruhaknak es azok szepen bemasznak maguktol (opcionalis az automata teregetes), es nem utolsosorban a mubrokikba, jol jon anatomia oran a felvetel, megaztan ugyis televan a media intimbetet meg huvelygomba reklamokal :D
A M$ mar lassan olyan mint egy nemzetbiztonsagi hivatal, minden lakasba akkar kamerat hogy figyelemel kiserjek az emberek tevekenyseget, kemkedjenek es meg szarni se tudj anelkul hogy ne tudnanak rola, az emberek meg vigyorogva bologatnak hogy milyen kiraly, eljenzes kozbe vesztik el azt a minimalis intimitast es szabadsagot ami meg megmaradt nekik. Viva la future.
9.
9.
névtelenség
#2: +1

De tényleg! Mennyivel lazább lenne kézsuhintással csatornát váltani. Ehelyett laptop... :P
8.
8.
Ooorky
Steve Ballmer 2 éve megmondta: Kinect-nek minden nappaliba el kell jutni a 'smart' tv-kkel együtt.
Nem azért, hogy te hadonászással használhasd a tv-det, hanem azért mert a telepítésével hozzájárulsz, hogy megfigyelhessenek, pl. ha az Újpest-Debrecen meccset Újpest mezben nézed akkor a reklámszünetben újpesti relikviákat próbálnak rád sózni. Ez eléggé sarkítás, de pl. foci vb-re simán beizzíthatnak egy ilyen rendszert. De pl. ha fps-eket játszol az xbox-odon, akkor a windows-os tv-den fps reklámokat fogsz látni, míg valaki másra éppen a legújabb mass effect dlc-t próbálják rásózni.
Célzott marketing korszakát éljük (google is ezért üzemelteti a gmail-t...), és ennél már csak rosszabb lehet.
7.
7.
Norbiii
A WC-ben is lesz??? Sz@rás közben jó lenne egy kamera, meg egy kis testmozgás. XD
6.
6.
Kreto
lassan mindenhol elterjed mert pont a technikai fejlődésnek köszönhető hogy egyre jobb és jobb dolgok válnak olcsóbbá. Ha megjelenik például a hologram akkor a 3d-s tvk ára drasztikusan leesik a tobbi termék gyártása megszűnik így elterjed az a technológia minden háztartásban.
4.
4.
ground
Ki fog ezért pénzt adni? Mire ez elterjed 2054-et írunk majd.
Addig meg annyiba kerül, ha jól meg is csinálják hogy 1 átlag felhasználót hidegen hagy ez a funkció, pl: laptopnál.
3.
3.
RewmacIcon
#1: Valami hasonló jutott nekem is eszembe amikor olvastam a cikk főcímét :)
2.
2.
Kreto
Mióta kijött a kinect azóta ezt pofázom hogy miért erőltetik a játékok terén amikor ez egy tv be tökéletes. Hangirányítás és nem kell távirányító. Mozgásérzékelés és a netes szörfözés a tv-n keresztül egyszerűbb. Persze most nem a magyar felhasználókról beszélek. Itt még nincs nagy számban elterjedve az okos tv valamint az angolt is kevesen beszélik.
1.
1.
shooter1234
Ez fasza, aztán meg jöhetne kaputelefonokba meg kvarcórákba. Mert az egyszeri felhasználónak itt is nagyon hasznos lenne.

Bár gondolom hogy a szimpla laposok árát azért megdobná egy kicsit, még ha nem is jelentősen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...